Júniusban is nőtt a digitálistelevízió-előfizetések száma

smartvAz NMHH televíziós gyorsjelentése szerint a megközelítőleg 4,1 millió magyarországi háztartásban több mint 3,4 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe. Június végén darabra pontosan 3,062 millió előfizetést tartottak nyilván, s az előfizetők 68,3 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat. A digitális előfizetéseken belül júniusban 1 057 ezerről 1 066 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (műholdas, parabola antennával fogható) szolgáltatást 903 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 123 ezer előfizetője volt a hónap végén. A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 34,6 százalékról 34,8 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése 33,5 százalék júniusban, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya ebben a hónapban 31,7 százalék.

A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,2 százalék, a második a Magyar Telekom, amelynek piaci részesedése 24,2 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 22,9 százalék volt. A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetések közel 83 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma júniusban 2 036 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző hónaphoz képest 972 ezerről 970 ezerre csökkent. A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 26,3 százalék, második helyen a Magyar Telekom van 21,9 százalékkal, ezt követi a DIGI 19,3 százalékkal. A vezeték nélküli szolgáltatások esetében a piacvezető DIGI részesedése 31,1 százalék, majd a Telekom következik 29,5 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése pedig 25,8 százalék. Június végén a MinDig TV Extra részesedése 11,8 százalék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Világszínvonalú választ adna a Kancellár.hu

csü júl 31 , 2014
Fillérre pontosan 93 060 675 millió forintos támogatást nyert el a Kancellár.hu Zrt. Az informatikai tanácsadó vállalat 206 801 500 millió forint összköltségvetésű projektje során NXLOG Manager és Agent naplógyűjtő szoftver kifejlesztése történik. Az elmúlt időszak visszajelzései alapján igen nagy kereslet mutatkozik egy professzionális naplógyűjtő és menedzsment eszköz iránt. Az […]

Friss, ropogós