Július elseje után is elutasíthatjuk a mobilszolgáltatók áremelését

mergesAz ügyfélszolgálatok leterheltsége esetén postai úton is nyilatkozhatnak azok az ügyfelek, akik nem kívánják elfogadni a Magyar Telekom, illetve a Telenor által július elsejétől tervezett kétoldalú szerződésmódosítási ajánlatot. Az ajánlat elutasítására a jogszabályok szerint alapesetben tizenöt nap áll rendelkezésre, de a feltöltőkártyás előfizetésekre speciális szabályok vonatkoznak. Az előfizetők tértivevényes postai úton megtett nyilatkozata is a jogszabályoknak megfelelő mód arra, hogy jelezzék, nem fogadják el mobilszolgáltatójuk július elsejétől tervezett kétoldalú szerződésmódosítási ajánlatát.

A kártyás előfizetői szerződésekre speciális szabályok vonatkoznak. A jogszabályok szerint ugyanis minden egyes egyenlegfeltöltés egy-egy új szerződés megkötésének minősül, bár az előfizető megtartja a régi számát és továbbviszi a meglévő pozitív egyenlegét. Így ha az egyenleg feltöltése július elseje után történik meg, abban az esetben – az ilyen módon a feltöltéssel már újonnan létrejött szerződés szerint – az akkor hatályos díjakkal zajlik a számlázás. Tehát a régi szerződéssel kapcsolatos módosításról szóló nyilatkozat addig tehető meg, amíg az előfizető a megváltozott feltételek ismeretében nem kezdi meg a szolgáltatás további igénybevételét – például hívást indít –, de legkésőbb az értesítésben megjelölt időpontig. Kártyás előfizetés esetén az egyenlegfeltöltéssel létrejött új kártyás előfizetői szerződésre a feltöltés idején hatályos Általános Szerződési Feltételek díjszabása érvényesül — áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hamarosan érkezik a Toshiba Satellite C40-C

sze júl 1 , 2015
A Toshiba bemutatta új laptopját, a Satellite C40-C modellt, amelyet olcsósága ellenére olyan funkciókkal láttak el, ami kategóriájában ma még ritka. A 14 hüvelykes (35,6 cm) Satellite C40-C méretének köszönhetően játékra és munkára egyaránt használható. A gyártó szerint ideális választás második laptopként, vagy gyermekek, diákok számára első eszközként a házi […]