Jövőre érdemes lesz az NMHH-nál dolgozni

moneyxA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 32,4 milliárd forintos bevétellel számolhat jövőre — írja az MTI. Az NMHH 32,4 milliárd forintos költségvetéséből a legtöbb, 18 milliárd forint frekvenciadíjakból származik, 2,2 milliárd az államháztartástól, bő kétmilliárd forint felügyeleti díjból, 2,4 milliárd az azonosítók díjából és csaknem 300 millió forint adódik az igazgatási szolgáltatási díjakból. A hírközlési területen 1,7 százalékkal nagyobb bevétellel számol a hatóság az ideinél. A forrásból összesen 8,3 milliárd forint jut személyi juttatásokra és járulékokra, dologi kiadásokra az ideinél 16 százalékkal kevesebb, összesen négymilliárd jut. 5,8 milliárd forint kerül a következő évek működési tartalékába, 5,2 milliárd pedig az adott év működési tartalékába. A személyi juttatásokra az ideivel megegyező összeget fordít a hatóság, annak ellenére, hogy létszámát kis mértékben, 650-re növeli a bővülő feladatok miatt.

Kiszámoltuk, mennyi lesz jövőre a hivatal dolgozóinak átlageresete. A személyi juttatásokra szánt 8,3 milliárdot elosztottuk a hatóság jövőre tervezett létszámával, 650-el, majd a hónapok számával, 12-vel. Így megkaptuk, hogy egy főre, átlagosan mennyit költ a hivatal havonta: 1 064 102 forintot. Ebból már könnyen kiszámítható az egy főre jutó átlagos jövedelem… mármint annak, aki ért hozzá. Mi ehhez nem értünk, ezért megkérdeztük egy szakértőt, aki elondta a további számítás menetét. Mint írta, a megadott összeget el kell osztani 1,285-tel, aminek eredményeképp megkapjuk a bruttó bért, jelen esetben ez 828 095 forintot. Miután nem tudjuk a népességi helyzetet a dolgozók családjaiban, ezért úgy számolunk, mintha nem lenne gyermeke és esetleg más adókedvezménye a dolgozóknak, ezért ennek az összegnek levonjuk a 34,5 százalékát így marad a nettó 542 402 forint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

E-kereskedelem: esélytelenek az új belépők

csü nov 13 , 2014
Az online kiskereskedelem hat legnagyobb szektora 2014 első kilenc hónapjában, a várható éves forgalom 63 százalékát bonyolította. Leginkább a játék-kultúra, ruházat, és szépség-egészség szektorok szereplői várják az ünnepi forgalmat. A kereskedők többsége szerint az elmúlt három évet figyelembe véve, eddig idén nőtt legnagyobb mértékben az új szereplők száma, de ezek […]
e-kommersz, polc, kosár, kiskereskedelem