Jövő májusban lesz kész az Enterprise Communications teleradiológiai rendszere

e-egeszseg700 millió forint uniós támogatást nyert az Enterprise Communications Magyarország Kft. és a Magyar Fejlesztési Intézet Nonprofit Zrt. közös projektje. A 910 millió forint összköltségvetésű program az intelligens diagnosztikai eljárásokat támogatja. A projektjének a célja, hogy megteremtse az információtechnológiai alapot egy olyan decentralizált teleradiológia rendszer fejlesztéséhez, amely az osztott tárolási és feldolgozási környezet alkalmazásával hatékonyan, jól skálázhatóan, magas rendelkezésre állás mellett támogatja az intelligens diagnosztikai eljárásokat, ezzel pedig egy gyors, hatékony és költségcsökkentő megoldást nyújt.

A rendszer illeszkedik majd a jelenleg elérhető, valamint a bevezetés előtt álló vagy párhuzamosan fejlesztett egészségügyi rendszerekhez, továbbá támogatja a betegadminisztrációs és általános gazdálkodási feladatokat is. A fejlesztés eredményeként a teleradiológiai rendszerrel többek között elérhetővé válik, hogy a felvétel és a visszaérkezett lelet kézhezvétele között maximum 10-15 perc leletezési idő teljen el, valamint lehetővé válnak a nagy távolságból történő, élő műtéti közvetítések is. A projekt várhatóan 2015 májusában fejeződik be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egységbe forrt a Dell, a VMware és a Cumulus Networks

csü szept 18 , 2014
A Dell bejelentette, hogy kiterjeszti együttműködését a VMware-rel. A megállapodás keretében a két vállalat közösen kínál hálózatkezelési megoldásokat közép- és nagyvállalatoknak, valamint informatikai szolgáltatóknak, így hozzájárul a hálózatvirtualizáció és a nyílt hálózatkezelés gyorsabb elterjedéséhez a szoftveresen definiált adatközpontok esetében. S, ha mindez nem elég, a Dell és a VMware a […]

Friss, ropogós