Jövő év elején indul a HUNOR

hunor-szamologepA jövő év elején kezdi meg működését a Hulladékgazdálkodási Navigáció Országos Rendszere (HUNOR), az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) számára komplex informatikai háttértámogatást biztosító rendszer – közölte az OHÜ ügyvezetője. Wégner Krisztina elmondta: a HUNOR egy olyan integrált, komplex informatikai rendszer, amely sokoldalúan támogatja az iratkezeléstől, a feladatirányításon át a hulladékmozgások nyomon követésén, valamint az ellenőrzéseken keresztül a vezetői információkig az OHÜ teljes tevékenységét. Hozzátette: a szoftver megvalósításának összköltsége 900 millió forint volt, amelyet uniós forrásból finanszíroztak. A HUNOR nemcsak az OHÜ és partnerei, hanem az államigazgatás és a kormányzat között is lehetővé teszi az adatkapcsolatot.

A rendszer ahhoz is segítséget nyújt, hogy az ügynökség partnerei gyorsan és pontosan összesíthessék, valamint továbbíthassák az általuk összegyűjtött hulladék legfontosabb adatait. A rendszer támogatja az OHÜ partnereit abban is, hogy nyomon követhessék gépjárműveik útvonalát, hozzájárulva az adott cég költséghatékony működéhez. A rendszer arra is használható, hogy az OHÜ országjáró ellenőrei által felfedezett illegális hulladéklerakókról a területileg illetékes környezetvédelmi hatóságoknak adatokat küldjön, aminek birtokában előkészíthető az illegálisan lerakott hulladék elszállítása.

László Tibor Zoltán, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese közölte, a HUNOR projekt befejezésével és az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer (OKIR) fejlesztésével januártól a két rendszer összekapcsolható lesz. Ezzel komplex és hatékony elektronikus adatszolgáltatást tudnak nyújtani a szakterületen működőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mátrix: a UNIT4 stabil pozícióban

pén dec 5 , 2014
A UNIT4 bejelentette, hogy megőrizte a „Leaders” kvadránsban elfoglalt pozícióját a Nucleus Research Technology, ERP rendszereket besoroló Értékmátrixában, amelyet az elemző cég 2014 második félévét értékelve készített el. A UNIT4 a legjobbak közé került felhasználhatóság szempontjából. Az Értékmátrix alapját két értékmérő, a használhatóság és a funkcionalitás jelenti, e két tulajdonság […]

Friss, ropogós