Jót tett a járvány a biztonságtudatosságnak

hackerAz üzleti vezetők döntő többsége szerint a koronavírus-járvány megnövelte a pénzügyi biztonság fejlesztésének szükségességét.

A szlovák ESET it-biztonsági társaság globális fintech kutatása a felsővezetők hozzáállását vizsgálta a pénzügyi technológiához és a biztonsághoz. A felmérésből kiderült, hogy az üzleti vezetők több mint kétharmada (68 százaléka) tervezi növelni a pénzügyi technológiába, azaz a fintech-be történő befektetéseit a 2021-2022-es időszakban. A megkérdezett senior vezetők 81% százaléka egyetért abban, hogy a koronavírus megnövelte a pénzügyi biztonság fejlesztésének szükségességét. Ehhez azonban a munkavállalók tudatosságára, biztonsági képzésére is szükség volna. A kutatás feltárta, hogy az üzleti vezetők 42 százaléka szerint a kiberbűnözés és a koronavírus miatti bezárások egyenlő mértékű veszélyt jelentenek vállalkozásuk pénzügyeinek biztonságára. A legalább ezer munkavállalót foglalkoztató vállalatok nagyobb valószínűséggel nevezték kiemelt fenyegetésnek a kiberbűnözést, míg az ötven főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató vállalkozások a koronavírus miatti bezárásokat érezték veszélyesebbnek. A biztonság fejlesztését fontosnak tartók több mint egyharmada (35 százalék) az adatvédelmet nevezte meg az egyik legfontosabb biztonságtechnológiai prioritásnak.

Világszerte a vállalkozások 80 százaléka biztos abban, hogy otthon dolgozó alkalmazottaik – különösen azok, akik pénzügyi szoftvereket kezelnek vagy hivatalos vállalati tranzakciókban vesznek részt – rendelkeznek a kiberbiztonsági kockázatok kezeléséhez szükséges tudással és technológiával. Ennek egyik lehetséges oka, hogy az utóbbi években egyre több cég ismerte fel a kiberbiztonsági oktatások fontosságát, ám ugyanakkor hamis biztonságérzetről is árulkodhat. A válaszadók 66%-a számít arra, hogy kiberbiztonsági incidens éri cégét, és minden második vállalkozást ért már valamiféle támadás a múltban. Ami a vállalkozások járvány utáni fókuszát illeti, a válaszadók egyharmada (32 százalék) szerint a jövőben az adatok biztonsága lesz a legnagyobb pénzügyi technológiai prioritás, amelyet szorosan követ a hatékonyság javítása (28 százalék). Az üzleti vezetőket arról is megkérdezték, hogy milyen speciális technológiák segíthetnek a pénzügyek biztonságának megőrzésében a koronavírus utáni világban. A legnépszerűbb válaszok a fizetési/bankkártya-csalások észlelése (54 százalék) és a személyazonosság-lopások monitorozása (50 százalék) voltak.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Öt napig korlátozott lesz az ügyintézés a Vodafone-nál

ked júl 13 , 2021
Július 24-28. között megújul a Vodafone Magyarországnál a mobil előfizetéssel rendelkező ügyfelek kiszolgálása, ezért ebben az időszakban több értékesítési és ügyintézési folyamat csak korlátozottan érhető el – közölte a vállalat. A fejlesztés és a technikai átállás az online és offline ügyintézési platformokat érinti, viszont az alapvető – mobil és vezetékes […]
ZX-81

És még ez is...