Jönnek a Vodafone új, főállású angyalai II.

angyalIdén hetedszer választott Főállású Angyalt a Vodafone Magyarország Alapítvány. A társág közleménye szerint Agárdi Szilvia, Kovács Krisztina és Miksztai-Réthey Brigitta kezdhet szeptembertől kezdhetik jótékony tevékenységüket.

Kovács Krisztina jogász doktor a Vodafone Főállású Angyalaként a BAGázs Közhasznú Egyesülettel karöltve egy olyan közösségfejlesztésen alapuló roma integrációs modellt – az úgynevezett Jogklinika Programot – kíván kidolgozni az ország egyik legnagyobb, 400 lelket számláló romatelepén, Bagon, amely a későbbiekben más régiókban is könnyedén adaptálható lesz. Krisztina, illetve a mögötte álló Egyesület hisz abban, hogy a romák társadalmi integrációját nem a különféle adományok, segélyek, hanem a problémák, illetve a megoldási lehetőségek tudatosítása, s mindenekelőtt az egyén felelősségvállalása teszi lehetővé. A szinte napról-napra súlyosbodó konfliktusok feloldásának egyik legelső lépése a romatelepeken jellemző „jogon kívüli” helyzet felszámolása, amelyre az önkéntesek közreműködésén alapuló modell folyamatos közösségi párbeszédeken (együttműködés a helyi önkormányzattal, lakossági és szakmai fórumok, tárgyalások az érintett szolgáltatókkal, konkrét adósságrendezési stratégia, illetve telepszintű problémák átfogó rendezésére vonatkozó stratégia kidolgozása) keresztül kínál megoldást. Reményeik szerint az Angyal év végére a telepiek tudatosabban élnek majd jogaikkal és teljesítik kötelezettségeiket, s a kidolgozott integrációs modell képes lesz segítséget nyújtani az ország számos más régiójában is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NetIQ Access Review: biztonságban a szervek jogosultságai

ked júl 8 , 2014
Nincs mese, nincs kifogás, nyafogás: itt a NetIQ Access Review 1.0. A megoldás a személyazonosság-kezelési megoldások képességeit kiegészítve lehetővé teszi a hozzáférések felülvizsgálatát és hitelesítését. A termék segítségével az informatikai szakemberek bármikor megvizsgálhatják a jogosultságokat, valamint ellenőrizhetik, hogy a jóváhagyott és a ténylegesen érvényben lévő hozzáférések megegyeznek-e. A vállalatok így […]