Jönnek a rezgős érintőkijelzők

coninental-gumiAz érintőkijelzők használatához a kéz és a szem olyan mértékű koordinációjára van szükség, amely ideiglenesen elterelheti a sofőr figyelmét a vezetésről. Ahhoz, hogy a járművezető megtalálja a keresett funkciót, kiválassza azt és meggyőződjön róla, hogy valóban a kívánt művelet indult-e el, sok esetben le kell vegye tekintetét az útról, a figyelme a képernyőre terelődik. Ez a folyamat akár több másodpercig is eltarthat, ez idő alatt pedig gyakorlatilag „vakon száguld” autójával.

A Continental által kifejlesztett „rezgő kijelző” megoldást nyújt a problémára. „Az aktív rezgő visszajelzés segítségével még ideiglenesen sem szakad meg a kapcsolat a sofőr, a jármű és a környezet között” – mondta Rábai Dániel a Continental csoport országkoordinátora. Hozzátette, a technológia egyértelmű előnye, hogy a sofőrnek nem terelődik el a figyelme a közlekedésről, hiszen nem kell levennie a szemét az útról, mivel az érintőkijelző közvetlenül érezhető visszajelzést ad. Az első rezgő visszajelzéssel ellátott érintőkijelző már készen áll a gyártásra, a járművekhez kifejlesztett képernyő nyolc hüvelyk átlójú (20,3 cm), sorozatgyártása a tervek szerint 2017-ben megkezdődhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az intelligens újságnyomtatás lenne a mentsvár?

ked jún 16 , 2015
Az intelligens újságnyomtatással akár egyénenként, de városonként is egyéni tartalmat kaphatnak az újságolvasók — vélik a Canon szakértői. Az intelligens újságnyomtatás segítségével akár megyénként, vagy egy-egy város olvasóközönsége számára is egyedi híreket kínálhatnak a lapok. A technológia akár azt is lehetővé teszi, hogy egy országos terjesztésű életmódmagazinba csak az adott […]

És még ez is...