Jön az okos BMW

BMWA BMW bemutatta legújabb innovációit a 2016-os Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon (CES). A BMW i Vision Future Interaction névre keresztelt tanulmányautó a jövő utastéri járműtechnológiáját vetíti előre, bemutatva a nagyfelbontású kijelzők és az intuitív technológiák összehangolt innovációját. A tanulmányautóba szerelt nagyfelbontású kijelzők információi az aktuális forgalmi szituációhoz és vezetési módhoz igazodnak; a különféle funkciók gesztusvezérléssel, hangutasítással és érintés-érzékeny kezelőfelületekkel is vezérelhetők. A vezetéssel kapcsolatos legfontosabb információkat a BMW Head-Up kijelző közvetlenül a vezető látómezejébe vetíti, miközben a kormányoszlop tövében háromdimenziós műszeregység, a műszerfalon pedig 21 collos panorámakijelző kapott helyet. A BMW i Vision Future Interaction tanulmányban debütáló AirTouch technológia szenzorai felismerik a háromdimenziós kézmozdulatokat, így a panorámakijelző hatalmas interaktív felületként is funkcionál.

A BMW Group intelligens Open Mobility Cloud szolgáltatás a BMW i3-hoz hasonló okosautókat az okosotthonokkal és további okos készülékkel, így például okostelefonokkal és okosórákkal kapcsolja össze. Az Open Mobility Cloud számos alkalmazást és funkciót önállóan működtet, miközben önfejlesztő és információ-szolgáltató képességével az egymásból következő, automatikus opciók vezérlésére is képes, anélkül, hogy a felhasználó bármiféle applikációt használna vagy nyomon követné a folyamatot. A Mobility Mirror egy kijelzőként és hagyományos tükörként is funkcionáló eszköz, mely az Open Mobility Cloud szolgáltatással kapcsolódik a dolgok internetéhez. A Mobility Mirror naptárba rendezve jeleníti meg a felhasználó fontos teendőit és napi feladatait, a különféle mobilitási opciókkal, az online hálózatba kapcsolt okosotthon és a BMW i3 aktuális állapotával, illetve az időjárás-előrejelzéssel együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mozgásérzékelők az új Sharp multifunkciós nyomtatókban

sze jan 13 , 2016
A Sharp Information Systems Europe a kis-és középvállalatok (kkv) igényeihez igazodó három új MFP nyomtató modellel bővítette A3-as színes készülék kategóriájának kínálatát. Az egyszerűen használható, testre szabható felhasználói felülettel rendelkező és a meglévő it-rendszerbe könnyen integrálható MX-4070N, MX-3570N és MX-3070N készülékek lehetővé teszik a vállalati munkafolyamatok optimalizálását. A három különböző […]

Friss, ropogós