Jön az Intel Aero platform és a RealSense-es drónok

quadkopterIzgalmas fejlesztéseket mutatott be az Intel San Franciscóban megrendezett fejlesztői konferenciáján, az Intel Developer Forumon (IDF). Az IDF-en működés közben is megtekinthető volt a világ első RealSense-kamerával szerelt drónja, a Yuneec Typhoon H: a vállalat tulajdonában lévő kínai dróngyártó pilóta nélküli légi járműve képes magától elkerülni repülés közben az akadályokat, és alternatív útvonalon elérni eredetileg megadott céljához. Ez a drón 1899 dolláros áron már rendelhető a Yuneec honlapjáról.

A vállalat másik újdonsága az Intel Aero nevű platform, amelyet a fejlesztőknek szánt Aero Ready To Fly kvadrokopter is használ. A drónt négymagos Intel Atom processzorral és RealSense térérzékelő kamerával is felszerelik, de tartalmaz minden szükséges vezeték nélküli kommunikációs eszközt és kimenetet-bemenetet, ami egy saját drón megépítéséhez szükséges. A drón szívét egy nagyjából kártyapakli méretű kompakt modulban helyezték el. Az Aero platform használatával a drónos alkalmazásokat sokkal egyszerűbben és gyorsabban lehet majd fejleszteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Okos Otthon megoldást mutatott be a Panasonic

sze aug 24 , 2016
A Panasonic Okos Otthon rendszert mutatott be, aminek a segítségével egy könnyen kezelhető, megbízható védelmi rendszert építhető ki. Emellett azt is lehetővé teszi, hogy a lámpákat vagy akár a háztartási eszközöket távolról is működtethessük. Mindezt egyszerűen, egy applikáció segítségével akár mobiltelefonról vagy táblagépről vezérelve is megtehető. A Panasonic új eszköze […]
smart home office Panasonic

És még ez is...