Jön a webhalál, de sebaj… II.

hackerAz ISF (Internet Security Forum) idén is kiadta jelentését arról, hogy az informatika fejlődése milyen új kihívásokkal szembesít bennünket a jövőben. A tanulmány kilenc olyan veszélyforrást valószínűsít, amelyek már 2017-ig világszerte gondot okozhatnak az informatikában tapasztalható technológiai trendek és felhasználói szokások miatt – mondta Sallai György, a KPMG igazgatója.

2. Kiberbűnözés
A kiberbűnözés minden eddiginél nagyobb lendületet kap, mert a big data forradalom felértékeli az információt. A hagyományos (maffiaszerű) és az új (kiber)bűnözés összekapcsolódhat, és tovább professzionalizálódik. A kibertérben máris megfigyelhető a szakosodás, az egyes csoportok egyre inkább azzal foglalkoznak, amihez a legjobban értenek. 2017-re ezek a csoportok a multinacionális cégekhez hasonló konglomerátumokat hozhatnak létre, amelyek egyes osztályai profi módon szerveződve derítik fel az új piacokat, és fejlesztik ki a lenyúlásukhoz szükséges technológiákat. (A webhalálról a folytatásban lesz szó, mint ahogy a tanulságok levonásáról is. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gyenessel erősít a Magyar Telekom

csü máj 7 , 2015
A Magyar Telekom Igazgatósága 2015. július 3-ai hatállyal kinevezte Gyenes Andrást a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettesévé. Gyenes a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának is tagja lesz. A lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettes tevékenysége kiterjed a Magyar Telekom ügyfélszolgálati, helyszíni szolgáltatások, lakossági marketing, csatorna menedzsment, e-business, valamint üzlethálózat menedzsment tevékenységek irányítására. Gyenes feladata a […]

És még ez is...