Jön a világ legnagyobb OLED televíziója

LG televizióAz LG Electronics (LG) bejelentette, a világegyetem legeslegnagyobb OLED televízióját. A három hiján százhüvelykes G2 LG OLED evo Gallery Edition TV-ből annyit gyárt a dél-koreai társaság, hogy hamarosan több országban még el is adnak belőle. A készülék 97 hüvelykes OLED képernyője a gyártó szerint tökéletes fekete mellett hihetetlenül élénk, valósághű színek kimagasló kontrasztaránnyal jeleníti meg még a legnézhetetlenebb műsotokat is. A külön háttérvilágítás nélkül működő OLED panel különleges, korábban soha nem látott formatervezésű, például hajlékony és feltekerhető modellek létrehozását is lehetővé teszi. A készülék ötödik generációs α (Alpha) 9 mesterségesintelligencia-processzort és fejlett képi algoritmusokat használ a minél valósághűbb képek megjelenítése érdekében.

Egy friss piackutatás szerint az OLED televíziók idén az európai prémium tévépiac 55 százalékát, 2023-ra pedig 66 százalékát fogják lefedni. A jelentés előrejelzése szerint 2022-ben a 70 hüvelyk feletti tévékészülékek globálisan értékesített mennyisége eléri nagyságrendileg 14,9 millió darabot, jövőre pedig közel 17,1 millió eladott termékre lehet számítani. A nagy- és ultranagy képernyős OLED tévék egyre szélesedő portfóliójával az LG jó pozíciót szerez ahhoz, hogy Európában és globálisan továbbra is uralja a prémium televíziók piacát.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ismét elhalasztották az Artemis I indítását

vas szept 4 , 2022
ShareTweetPinShareIsmét elhalasztotta az Artemis I űrrakéta fellövését a NASA, újabb műszaki hiba miatt. Az Egyesült Államok űrügynöksége (NASA) közölte, hogy a floridai idő szerint szombat délután 2 és 4 óra közé ütemezett felszállást újabb szivárgás miatt kellett törölni a Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpontban. Az előkészítésen dolgozó szakemberek reggel fedezték fel a […]
Hold - Föld

És még ez is...