Jön a Samsung One UI 5.1 szoftverfrissítése

Samsung One UI 5.1A Samsung Electronics bemutatotty a One UI 5.1 szoftverfrissítést, amit számos korábbi készülékére is kiterjeszt, így a Galaxy S221, S212 és S203 széria, valamint a Galaxy Z Fold4 és Z Flip4 okostelefonok esetében is elérhetővé válik. A One UI 5.1 frissítés megújította a kezelőfelülettet és számos új funkciót tartalmaz.

A One UI 5.1 továbbfejleszti azokat a kamerafunkciókat, amelyeket nemrégiben a Galaxy S23 széria érkezése során jelentett be a Samsung. A Galaxy Kamera alkalmazás részeként elérhető Profi RAW funkcióival a felhasználóknak több lehetőségük nyílik professzionális fotók készítésére. A „Több” ikonra kattintva a fényképezés során akár „raw” formátumban is kiváló minőségű képeket készíthetnek. Emellett, a továbbfejlesztett mesterséges intelligencia alapú Képfeljavító a fényerő korrigálásával automatikusan átdolgozza a kép rossz minőségű részleteit, amelyet az adott képkockák finomításával és színkorrekciókkal hoz helyre akár ellenfényben is. Sőt, a nemkívánatos árnyékok és tükröződések is eltávolíthatóvá válnak.

Az új navigációs fejlesztéseknek köszönhetően még könnyebben megtalálhatók a fényképek a Galéria alkalmazásban, és egyszerűbbé válik a megosztható családi albumok létrehozása is. A felhasználó a képen szereplő személy arcára koppintva további képeket találhat meg róla eszközén, a Galéria alkalmazás javaslatot tesz a családtagokról készült fényképek hozzáadására a családi fotóalbumokhoz.

A Samsung funkciók terén bemutatott újdonságai elemzik a készülék használatát, amelyek alapján tippeket ad felhasználóinak. Az új dinamikus időjárás widget például elemzi az aktuális helyzetet, és az adott időjárási viszonyhoz szabja megjelenését. A különböző Üzemmódok és rutinok egyaránt kibővültek, így az egyéni háttérképekkel, csengőhangokkal, az érintésérzékenység, valamint a betűtípusok beállításával még inkább személyre lehet szabni az egyes tevékenységeket. A One UI 5.1 továbbfejleszti az „Intelligens javaslatok” widgetet is, amely a Spotify dalok és lejátszási listák ajánlását hangolja a felhasználók tevékenységeihez, legyen szó utazásról vagy épp pihenésről.

A Samsung a One UI-jal és funkcióival nagyobb integrációt és kapcsolódási lehetőséget biztosít a mobil ökoszisztémában. A kibővített Multivezérlés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az egeret, billentyűzetet vagy trackpadet ne csak a Galaxy táblagépükkel, hanem mostantól bizonyos Galaxy telefonokkal is megosszák, így zökkenőmentesen másolhatnak és illeszthetnek be szöveget, illetve húzhatnak át képeket egyik készülékről a másikra – csak úgy, mintha mindezt ugyanazon az eszközön végeznék el. Továbbá a Windows-kapcsolat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Samsung Internet segítségével a telefonjukon böngészve számítógépükön folytassák a zökkenőmentes internetezést ugyanazokon az oldalakon. Ezeket az weboldalakat akár egyik eszközről a másikra áthelyezve is meg lehet nyitni, ami nagyban megkönnyíti a mindennapi életet.

A One UI 5.1 szoftverfrissítés a Samsung Galaxy S22 sorozat1, Z Fold4, Z Flip4, S21 sorozat2 és S20 sorozat3 készülékek számára lesz először elérhető. A további Galaxy készülékekre, köztük a Galaxy Z Fold3-ra és a Z Flip3-ra vonatkozó szoftverfrissítések a következő hetekben lesznek elérhetők.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Packeta Hungary: Eddig nem sikerült létrehozni Magyarország legnagyobb csomagautomata-hálózatát

hét febr 20 , 2023
Eredményes évet zárt 2022-ban Magyarország egyik vezető logisztikai szolgáltatója, a Packeta Hungary Kft. A vállalat csomagpontjainak, vagyis üzlethelyiségekben kialakított átvevőhelyeinek száma az év folyamán 800-ról 1200-ra nőtt, míg a Z-BOX csomagautomaták száma ugyanebben az időszakban 29-ről több mint 27-szeresére, 800-ra emelkedett. A Packeta Hungary kétezer átvételi ponttal zárta a 2022-es […]
Csatlós Éva, Packeta Hungary Kft.

És még ez is...