Jön a Panasonic a HZ980 televízió

Az új Panasonic HZ980 4K televízió 65 és 55 hüvelykes képátmérővel vásárolható meg. Az OLED panelnek és a HCX Pro Intelligent processzornak köszönhetően a televízió valóban mély feketéket és pontos színeket, részleteket jelenít meg a gyártó szerint. A Dolby Vision IQ és a HDR10+ gondoskodik róla, hogy minden képkockán tökéletes legyen a HDR. A Dolby Atmos pedig mindent körülölelő mozihangzást teremt. A HZ980 rugalmas felhasználást biztosít, hogy a nézők bármilyen forrásból, mindig a legjobb képminőséget élvezhessék. A gyártó közleménye szerint az UHD Alliance által kifejlesztett Filmmaker Mode segítségével a nézők elé a filmkészítők eredeti elképzeléseihez hű kép tárulhat a távirányító egyetlen gombnyomásával. A funkció aktiválása után a Filmmaker Mode a tartalom eredeti képrátájának, képarányának, színeinek és kontrasztjának megfelelően állítja be a panelt, illetve kikapcsolja a zajcsökkentést és a képélesítést is.

Ráadásul, a Panasonic a Filmmaker Modehoz kapcsolódóan külső érzékelők segítségével lehetővé teszi a környező fényviszonyoknak megfelelő intelligens képbeállítást. Ez a funkció az Intelligent Sensing nevet kapta. Előfordulhat, hogy a HDR tartalmak túl sötéten jelennek meg egy világos szobában, ezért ilyenkor az Intelligent Sensinget alkalmazó Filmmaker Mode úgy módosítja a képet, hogy az egy világos szobában is olyan hatást keltsen mintha a filmet egy ideális, sötétebb környezetben játszanák le. Ez azt jelenti, hogy a nézők ilyen esetben is láthatják a sötétebb jelenetek összes részletét. A Panasonic mérnökei szorosan együttműködtek két hollywoodi stúdió szakembereivel, hogy a funkció illeszkedjen a filmkészítők eredeti elképzeléseihez, és az ahhoz legközelebb álló hatás jelenjen meg a képernyőn. Az Intelligent Sensing funkciót alkalmazó Filmmaker Mode kizárólag a Panasonicnál érhető el, és a HDR10+, HDR10, HLG, és SDR tartalmakat támogatja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Örömóda: Európa előrellépett a digitális versenyképessége terén

szo jún 13 , 2020
ShareTweetPinShareElőrelépés történt minden európai uniós tagországban a digitális fejlettség és versenyképesség terén – közölte az Európai Bizottság. A felmérés készítői megállapították, hogy a tagállamoknak fokozniuk kell a nagy kapacitású hálózatok lefedettségének javítását célzó erőfeszítéseket. Ki kell osztaniuk az 5G-frekvenciákat az 5G-szolgáltatások kereskedelmi bevezetésének lehetővé tétele érdekében, javítaniuk kell az emberek […]

És még ez is...