Johancsik a csúcsra ért

Johancsik Tibor OTPA Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) átadta az Év Informatikai Vezetője díjat. Idén két jelölt emelkedett ki a jelöltjel közül, de csak egy lehet mindenek felett. Az Év Informatikai Vezetője díjat a biztosság javaslatára a VISZ elnöksége 2020-ban Johancsik Tibor Andrásnak, az OTP Bank vezérigazgató-helyettesének ítélte oda.

Johancsik a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán szerzett okleveles villamosmérnöki diplomát 1988-ban, majd 1993-ban a Külkereskedelmi Főiskolán külkereskedelmi üzemgazdász diplomát. Szakmai pályafutását az MTA SZTAKI-ban kezdte kutatóként ipari automatizálási területen. 1994-től nemzetközi hátterű informatikai fejlesztő társaságok (ICL, Unisys, Cap Gemini) magyarországi vállalatainál töltött be vezető pozíciókat. 2001-től informatikai és szervezetfejlesztési területeken tanácsadói feladatokat látott el, majd 2003-tól a 2019 szeptember végén az OTP leányvállalatába, a Monicomp Zrt,-be olvadt JET-SOL Kft. ügyvezetőjeként vett részt számos hazai és külföldi informatikai rendszer kialakításában. 2016. február 24-étől az OTP Bank IT és Banküzemi Divíziójának vezérigazgatóhelyettese.

A szakember a közelmúlt nagy sikerének tartja a bank agilis szervezetté történő átalakítását, ami által a vállalat sokkal gyorsabban tud reagálni az új gazdasági szituációkra. Ezzel párhuzamosan elindult egy transzformációs projekt is, ami a vezérigazgató-helyettes szerint akkora kihívás, mintha egy repülőgépet menet közben akarnának fejleszteni, vagy egy vendégekkel teli szállodát szeretnének újjáépíteni az alapoktól. Díja kapcsán a VISZ elnöksége elsősorban Johancsik innovációra való maximális nyitottságát, valamint tevékenységében az üzleti és it-szakmai szemlélet összhangját emelte ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kaszás távozik a T-Systems Magyarország éléről

pén aug 28 , 2020
Szeptember 1-jével közös megegyezéssel távozik a T-Systems Magyarország Zrt. és a Magyar Telekom felsővezetéséből Kaszás Zoltán, feladatait átmenetileg Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója veszi át. Kaszás a vállalat Informatikai megoldások divíziójának vezetése után 2017 januárjától megbízott-, 2017 júniusától pedig kinevezett vezérigazgatóként irányította a 4iG által felvásárolni kívánt társaságot.
Kaszás Zoltán T-Systems