Jogsértő videókat szűrő módszert mutat be a Vimeo

copyrightA “Copyright Match” névre hallgató módszer automatikusan távolítja el a szerzői jogokat megsértő tartalmakat. Érdekes lépés ez a videómegosztótól, mert korábban nem akartak olyan tartalomszűrő megoldásokat használni, amelyeket a konkurencia már évekkel korábban bevezetett. A Vimeo szűrőrendszere megvizsgálja a hangfelvétel egy részét és ellenőrzi, hogy az megtalálható-e egy jogdíjas alkotásban is.

A 2004-ben alapított cég azt állítja, hogy (egyes oldalakkal szemben) soha nem akart olyan megosztóvá válni, ahol Simpsons-epizódokat és tízperces részletekre szétvágott filmeket lehet megnézni, írja az arstechnica.com nyomán a hamisitasellen.hu. Épp ellenkezőleg, mindig szerettek volna egyedi tartalmakat közzétenni.

A Vimeo elismerte, hogy jelenlegi forgalmuk (26 millió regisztrált tag és havi 170 millió látogató) mellett szükségük van egy félautomata biztonsági rendszerre ahhoz, hogy az elveik szerint működhessenek tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az IBM adatvezérelt városokat vizionál

pén jún 6 , 2014
Az IBM bejelentette, hogy a Minnesota állambeli Minneapolis és a francia Montpellier a vállalattal együttműködve készíti elő a közeljövő adatvezérelt döntéseit, hogy gyorsan átalakíthassák a városi vízszolgáltatás, közúti szállítás és a sürgősségi ellátás rendszereit. A társaság azt is bejelentette, hogy három új felhőalapú Smarter Cities menedzsment megoldást tett elérhetővé, egyet-egyet […]
szerver, adatközpont

Friss, ropogós