Jogorvoslatért folyamodott a Telegram

TelegramPanasszal fordult az Európai Emberi Jogok Bíróságához (EJEB) kedden a Telegram üzenetküldő szolgáltató az oroszországi blokkolása miatt.

Pavel Csikov, a Telegramot képviselő Agora nemzetközi jogvédő csoport vezetője a Telegram-csatornáján közzétett posztjában rámutatott, hogy a szolgáltatóhoz való oroszországi hozzáférés műszaki akadályoztatása nemcsak a Telegramot sújtja, hanem a szolgáltató által biztosított biztonságos internetes kommunikáció 15 millió felhasználóját is. Közölte, hogy az Agora hamarosan semmítési kérelemmel fordult a moszkvai városi bíróság elnökségéhez, és szükség esetén a legfelsőbb bírósághoz fordul majd. Csikov rámutatott, hogy a Telegram lehetővé teszi a nyilvános csatornák vezetését, ami „a hagyományos tömegtájékoztatási eszközök erős állami cenzúrázása mellett az információterjesztés és a társadalmi-politikai eszmecsere kevés szabad forrásainak egyike”.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) április 16-án megkezdte a Telegram blokkolását, miután az üzenetküldő szolgáltató nem adta ki kommunikációs kódkulcsait az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB). Az FSZB ezeket arra hivatkozva kérte ki, hogy a Telegram a terroristák közkedvelt eszköze. A Telegram szerint ez műszakilag nem megvalósítható, mert a szolgáltató a végpontok közötti titkosítást használja. A Roszkomnadzor, meggátolandó a korlátozás megkerülését, az Amazon, a Google, a Microsoft, a Facebook, a Twitter, a Yahoo, a Yandex, a VKontaktye, az Odnoklassznyiki és más társaságok több millió IP-címét blokkolta, zavart okozva számos szolgáltató működésében.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Így vernek át a trükkös csalók IV.

csü jún 21 , 2018
ShareTweetPinShareA Telenor összegyűjtötte a magyar mobilhasználókat érintő leggyakoribb csalástípusokat, és az ellenük való védekezési lehetőségeket. 4. csalástípus: Egyes esetekben a csalók egy kedvezőbb tarifa hamis ígéretével arra kérték a felhívott telenoros ügyfeleket, hogy faxolják el nekik a telefonszámláik másolatát,. Valójában a számlán lévő adatokra (név, lakcím, ügyfélszám stb.) fájt a […]

És még ez is...