Jogod van tudni, hogy min dolgozik a Kormány

A Digitális jólét program (djp) keretében a digitalizáció előnyeit el kell juttatni az emberekhez, ezen dolgozik a kormány a szakemberekkel – hangoztatta a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ divízióvezetője a 28. Networkshop konferencia megnyitóján. Horváth Ádám előadásában elmondta, hogy a program során feltérképezik, miként lehet a digitalizáció előnyeit a mindennapokon túl a gazdaságban és az állam működésében is hatékonyan hasznosítani. A digitalizáció pozitív hatásait fel kell gyorsítani és a versenyképesség szolgálatába kell állítani – mondta. Kitért arra is, hogy a program része a kórházi wifi program, az iskolai hálózatbővítés, valamint az egyetemi és kutatóhálózatok továbbfejlesztése. Ezek a programok jelenleg folyamatban vannak.

Szorgalmazzák, hogy elkezdődjön a hazai közgyűjtemények digitalizációja – mondta, majd hozzátette, hogy zajlik a digitális kompetenciafejlesztés keretében a digitális oktatás és gyermekvédelem megvalósítása is. A program része az 5G stratégia, amelynek célja, hogy Magyarország váljon az 5G fejlesztések egyik európai központjává. Elhangzott, hogy szintén a program eleme az úgynevezett digitális munkaerő program, amelynek keretében enyhíteni kívánják a digitális munkaerőhiányt és módosítani szeretnék a felnőttképzési és szakképzési rendszert. Horváth beszélt arról is, hogy az országban jelenleg ezerötszáz digitális jólét programpont működik, főként a könyvtárakban, ahol hozzáférést biztosítanak az embereknek a hálózathoz való csatlakozásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Családbarát mobilapplikációt mutattak be

sze máj 1 , 2019
A családbarát – pelenkázó-, szoptatóhelyiséget működtető – intézmények, szolgáltató- és bevásárlóközpontok listáját tartalmazó mobilapplikációt mutattak be Budapesten. Székely Attila, az applikációt létrehozó Családháló Alapítvány képviselője arról beszélt, hogy kilenc hónapos munkával gyűjtötték össze azon intézmények, áruházak listáját, amelyek segítik a kisgyermekes szülők ügyintézését, bevásárlását. Mindennek nyomán több mint ezer helyszín […]