Jogerős ítélet a Microsoft-perben

rendor-bilincsJogerős ítéletet hirdetett a román legfelső bíróság hétfőn a Microsoft-aktaként emlegetett korrupciós ügy első négy, bíróság elé állított vádlottja ügyében hétfőn: a fellebbviteli tárgyalás után valamennyien súlyosabb ítéletet kaptak. A bíróság a kettő és hat év közötti letöltendő börtönbüntetések mellett együttesen több mint 17 millió eurónyi vagyonelkobzást is elrendelt. A legnagyobb, hatéves szabadságvesztést Gheorghe Stefanra, Karácsonkő volt polgármesterére szabta ki a bíróság, megduplázva a büntetést. Gabriel Sandu volt távközlési miniszter letöltendő büntetését kettőről három évre, Dorin Cocos üzletemberét két évről, két év és négy hónapra növelték, Nicolae Dumitru üzletember büntetését pedig másfél év felfüggesztettről két év és négy hónap letöltendő börtönre súlyosbították.

A vádirat szerint a bukaresti oktatási, az informatikai és a pénzügyminisztérium több korábbi vezetője néhány tízezer és több millió euró közötti csúszópénzt fogadott el, hogy a piaci árnál harminc-negyven százalékkal drágább szoftverlicencek, illetve akár ötven százalékkal drágább számítógépek megvásárlásáról szóló állami szerződéseket hagyjanak jóvá. Sandu volt távközlési miniszter az ítélethirdetés előtt újságíróknak elmondta: a Microsoft-igazgatók ellen is feljelentést tett az Egyesült Államok és Ausztria igazságügyi minisztériumánál, továbbá azt állította, hogy a két ország nagykövetsége is “közbenjárt” nála annak idején.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újabb haladékot kapott a Google

ked okt 4 , 2016
A Google anyavállalata, az Alphabet Inc. további haladékot kapott október 31-ig, hogy megcáfolja az Európai Bizottság uniós trösztellenes vádjait — írta közleményében az Európai Bizottság. Az Európai Bizottság az eredeti, július 27-ig szóló határidőt a vállalat kérésére már negyedik alkalommal hosszabbította meg, eszerint a Google-nak október 31-ig kell választ adnia […]