Jobb félni: óvintézkedéseket vezetett be a Nokia a koronavírus terjedése miatt

A Nokia Budapesten a Kínából visszatérő munkatársai számára két hét távmunkát rendelt el, amelyet meghosszabbíthat, ha erre utaló hivatalos ajánlás jelenik meg – közölte a vállalat.

A tájékoztatás szerint a jelenlegi helyzetben a Nokia Budapest nem küldi Kínába hivatalos útra a munkatársait, így az intézkedés a magánúton résztvevő kollégákra vonatkozik. A távmunka átlagos körülmények között is elterjedt gyakorlat a Nokiánál, ezért az érintett munkavállalóknak nem okoz kellemetlenséget – tették hozzá. A vállalat közölte azt is, a Nokia világszerte azt javasolja munkatársainak, hogy Kínából, illetve az Ázsiai-Csendes Óceáni régióból (APAC) való hazatérés után vegyenek részt egészségügyi ellenőrző vizsgálaton, és influenzához hasonló tünetek esetén forduljanak azonnal orvoshoz. A Nokia 1998 óta van jelen Magyarországon, jelenleg több mint 2300 embernek ad munkát Budapesten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az online áruházak kétharmada nem felel meg a a fogyasztóvédelmi előírásoknak

hét febr 3 , 2020
ShareTweetPinShareAz Európai Bizottság jelentése szerint az online vásárlásokat kínáló honlapok kétharmada nem felel meg az uniós fogyasztóvédelmi jogszabályoknak. A vizsgálat során közel ötszáz – főként ruházati cikkeket, cipőket, bútorokat, háztartási cikkeket és elektromos készülékeket értékesítő – webshopot vizsgált 27 uniós tagország fogyasztóvédelmi hatósága. A bizottság emlékeztetett arra, hogy a fogyasztók […]
bevásárló kosár, kiskereskedelem

És még ez is...