Jó hír: hasít a félvezetőipar

áramkőrJúliusban nőtt a félvezetők globális eladása éves és havi összevetésben – áll a félvezetők gyártóit tömörítő szövetség (SIA) honlapján.

Júliusban 35,2 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami 4,9 százalékos növekedés éves és 2,1 százalékos bővülés havi szinten. A félvezetők júliusi eladása éves összevetésben Európában 14,7 százalékkal csökkent, Japánban pedig 0,4 százalékkal mérséklődött, miközben Észak- és Dél-Amerikában 26,3 százalékkal, Kínában 3,5 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 1,4 százalékkal nőtt. Havi összevetésben a júliusi eladások Észak- és Dél-Amerikában 0,9 százalékkal, Kínában 0,5 százalékkal, Japánban 3,4 százalékkal, Európában 3,2 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 4,5 százalékkal nőttek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elkészült Magyarország Mesterséges Intelligencia Stratégiája

sze szept 9 , 2020
Magyarország élni kíván a mesterséges intelligencia adta lehetőségekkel, a technológiai változások nyertese kíván lenni – jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László a Mesterséges Intelligencia (MI) Stratégia, amelynek kidolgozásában a Mesterséges Intelligencia Koalíció (MIK) több mint 250 tagszervezete, ezernél több szakértővel vett részt, alapvetések, technológiai fókuszterületek, projektek kijelölésével […]
ai.hungary.com