Jó évet zárt az Oracle

Növelte forgalmát és nyereségét az elmúlt pénzügyi évben az amerikai Oracle számítástechnikai szolgáltató konszern.

Az Oracle pénzügyi éve negyedik negyedévében 11,1 milliárd dollár értékesítési árbevételt ért el, egy százalékkal magasabbat az egy évvel korábbinál. Árfolyamhatások kiszűrésével a bevétel négy százalékkal nőtt. Az Oracle az amerikai számviteli szabvány (GAAP) szerint 4,3 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál két százalékkal magasabb működési eredményt ért el pénzügyi éve negyedik negyedévében 38 százalékos bevételarányos jövedelmezőség mellett. Az egyszeri tételek leszámításával kalkulált (non-GAAP) működési eredmény négy százalékkal, 5,3 milliárd dollárra emelkedett, 47 százalékos bevételarányos jövedelmezőséggel. A nettó nyereség az amerikai számviteli szabvány szerint 14 százalékkal, 3,7 milliárd dollárra, egyszeri tételek nélkül három százalékkal, 4,1 milliárd dollárra emelkedett.

A 2018/2019-es pénzügyi évben az Oracle 39,5 milliárd dollár értékesítési árbevételt ért el, három százalékkal többet az előző évinél. Az éves működési eredmény az amerikai számviteli szabvány szerint 13,5 milliárd dollár lett, ami 34 százaléka a bevételnek. Egyszeri tételek nélkül 17,4 milliárd dollár lett a működési eredmény 44 százalékos bevételarányos jövedelmezőséggel. A nettó nyereség 11,1 milliárd dollár lett az amerikai számviteli szabvány szerint és 13,1 milliárd dollár egyszeri tételek nélkül. Az egy részvényre jutó éves nyereség amerikai számviteli szabvány szerint 251 százalékkal, 2,97 dollárra emelkedett, non-GAAP alapon viszont 16 százalékkal, 3,52 dollárra nőtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már megint karbantartás lesz az útdíjfizetési rendszerben

vas jún 23 , 2019
Az útdíjfizetés rendszerében június 23-án, vasárnap hajnalban 1 órától 5 óráig informatikai rendszerfejlesztést hajtanak végre, ebben az időszakban a megszokott szolgáltatások átmenetileg nem lesznek elérhetők – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ). A tervezett karbantartás az autópálya-matricával, a viszonylati jeggyel közlekedő és a fedélzeti eszközt használó ügyfeleket egyaránt érinti. […]

És még ez is...