Jelentősen nőtt a félvezetők globális eladása a harmadik negyedévben

astabil multivibrátor áramkörJelentősen nőtt a félvezetők globális eladásából származó bevétel az idei harmadik negyedévben a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA adatai szerint.

A szövetség adatai alapján a szeptember végével záródott három hónapban 144,8 milliárd dollár értékben adtak el félvezetőket a világon, ami 27,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A második negyedévvel összevetve a növekedés 7,4 százalékos volt. A szeptemberi értékesítés szintén 27,6 százalékkal haladta meg a tavaly szeptemberit és 2,2 százalékkal az augusztusi szintet. Augusztushoz képest Észak- és Dél-Amerikában 3,9 százalékkal, Európában két százalékkal, Japánban ugyancsak két százalékkal, Kínában 1,5 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kína és Japán nélkül) pedig 1,9 százalékkal nőtt az eladásból származó bevétel szeptemberben. Tavaly szeptemberhez viszonyítva Észak- és Dél-Amerikában 33,5 százalékkal, Európában 32,3 százalékkal, Japánban 24,5 százalékkal, Kínában 24 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kínát és Japánt leszámítva) pedig 27,2 százalékkal nőtt a bevétel. A SIA adatai szerint tavaly 439 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami 6,5 százalékkal meghaladta az előző évit. A SIA a chipeladások további növekedésére számít az idén.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tovább terjeszkedik Európában az iBanFirst 

vas nov 14 , 2021
Regionális ügyvezető igazgatót nevezett ki a nemzetközi utalásokra szakosodott iBanFirst. Johan Gabriels felelős a vállalat délkelet-európai terjeszkedésének megvalósításáért és a helyi irodák irányításáért egyaránt. Az Ő vezetésével működik a magyar mellett a román, bolgár és olasz képviselet is. 2021-ben négy országban indította el szolgáltatását a vállalat és további terjeszkedést terveznek. “Fontos […]
Johan Gabriels iBanFirst