Jelentősen nőtt a 4iG árbevétele az első fél évben

pénzesőGusztustalanul nagyot, majdnem hatvan százalékot nőtt a 4iG első féléves árbevétele, és az EBITDA is több mint harminc százalékkal nagyobb, mint a tavalyi azonos időszakban.

A konszolidált jelentés szerint a féléves nettó árbevétel 20,19 milliárd forintról 32,12 forintra, az EBITDA 1,36 milliárd forintról 1,77 milliárd forintra nőtt. Az adózott eredmény ugyanakkor 774,89 millió forintról 492,3 millió forintra csökkent, amit a működési, adó- és kamatköltségek emelkedésével, valamint az előkészítés alatt álló akvizíciók ráfordításaival magyaráztak. Várakozásuk szerint a tulajdonukba kerülő társaságok konszolidációja nagyrészt ellensúlyozza majd a negatív hatásokat. A 4iG a féléves adatok alapján stabilnak értékelte a helyzetét, és hangsúlyozta, hogy a sikeres fél évnek köszönhetően továbbra is jelentős tartalékokkal rendelkezik. Hozzátették, hogy a társaság jövedelmezősége is javult, hiszen a részvényenkénti eredmények is bővültek, az EBITDA például majdnem harminc százalékkal.

A jelentésben kiemelték a növekedési stratégia folytatását, amit számos akvizíció, és újabb céltársaságok vizsgálata jelez. Ilyen volt idén a 75 százalékos többségi tulajdon megvásárlása a Hungaro DigiTel Kft.-ben, a Poli Computer PC Kft., vagy a DIGI Csoport magyar érdekeltségeinek megszerzése. Bejelentették az első nemzetközi tranzakciókat is, amelyekkel folytatódhat a távközlési portfolió építése, illetve az űripari terjeszkedés. 2023-ra a bevételek többségét a távközlési, az adatközponti, a védelmi és a műholdas szolgáltatások biztosíthatják – tették hozzá. A jelentés szerint a növekedési várakozásokat az elemzői előrejelzések is megerősítik. A 4iG – mint írták – jövőre már az informatika minden területén az első számú magyarországi rendszerintegrációs vállalat lehet, amely meghatározó szerephez juthat a térségben is. Különösen a Nyugat-Balkánon látnak jelentős lehetőségeket, ezért folyamatosan keresik a befektetési célpontokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Érkezik a Telenorhoz az iPhone 13

hét szept 20 , 2021
A Telenor Magyarországnál is elérhető lesz az eddigi legjobb iPhone-széria: az innovatív és elegáns iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 és iPhone 13 mini. Az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max készülékek az iPhone-ok eddigi legfejlettebb kamerarendszerével, ProMotion technológiás Super Retina XDR kijelzővel, sokkal hosszabb […]
Apple iPhone 13

Friss, ropogós