Jelentősen bővült a pc-monitor piac a harmadik negyedévben

Erőteljesen bővült a pc-monitorok globális piaca a harmadik negyedévben, a magyarázat az lehet, hogy továbbra is sokan dolgoztak otthonról a koronavírus-járvány miatt. Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára felkerült összegzés szerint a szeptember végén záródott három hónapban 37 millió 534 ezer személyi számitógép-monitort szállítottak ki a gyártók, ami 15,9 százalékos növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest. Hasonló nagyságú növekedésre 2012 harmadik negyedéve óta nem volt példa. Szakértők most azzal számolnak, hogy a tavalyi 126 millió után idén 135 millió, jövőre pedig 138 millió pc-monitort szállítanak ki a gyártók.

A pc-monitorok kiszállítóinak listáját a Dell Technologies vezeti a harmadik negyedévben 6 millió 359 ezer készülékkel. Ez ugyan 1,9 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, de így is a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik, 16,9 százalékkal. Egy évvel korábban a cég piaci részesedése viszont még húsz százalék volt. A kiszállított monitorok száma alapján a második a TPV, a harmadik a HP Inc., a negyedik a Lenovo, az ötödik pedig a Samsung. Az IDC adatai szerint az öt cég közül a Samsung kiszállításai nőttek a legnagyobb mértékben éves összevetésben a harmadik negyedévben. A Samsung 3 millió 370 ezer monitort szállított ki, 52,8 százalékkal többet az egy évvel korábbi 2 millió 205 ezerrel szemben. A cég piaci részesedése kilenc százalékra ugrott a tavalyi harmadik negyedévi 6,8 százalékról. Az öt cég együttesen 13 millió 449 ezer monitort szállított ki a harmadik negyedévben, 28,4 százalékkal többet éves összevetésben, piaci részesedésük eközben 32,3 százalékról 35,8 százalékra emelkedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Itt a Google a 2020-as magyar keresési toplistája

csü dec 10 , 2020
Magyarországon, csakúgy mint világszerte, a koronavírus vezeti a legfelkapottabb Google-keresések 2020-as listáját. A top 10-es listák több mint hetven ország legnépszerűbb témáit fedik le többek között a popkultúra, sport, zene, politika és hírek terén – olvasható az esemény kommunikálásával megbízott ügynökség szerdai közleményében. A magyar abszolút lista élén a globális […]
Az év keresései – 2020

Friss, ropogós