Járjunk utána a lehetőségeinknek, ha először használunk felhőt

felhoÖsszegyűjtöttük az öt legfontosabb alapszabályt, amivel érdemes tisztában lenni, mielőtt valaki belevág a felhő alapú rendszerek használatába.

A felhőt a vállalat adatközpontjának egyfajta kiegészítéseként érdemes kezelni, ezért a következő kérdéseket kell feltenni: alkalmazhatunk egy általános biztonsági stratégiát minden területre? Milyen biztonsági rések vannak? Milyen biztonsági szolgáltatásokat nyújt az általunk választott konstrukció? Milyen adatbiztonsági gyártókkal kompatibilis? Mit tesz azért a cloud szolgáltató, hogy megvédjen minket az új fenyegetésektől és nulladik napi sebezhetőségektől?

A felhő egy dinamikus rendszer, ami folyamatosan igényli a biztonsági felülvizsgálatot, hogy ki tudja védeni a legújabb támadásokat. Derítsük ki, hogy a megosztott biztonsági modellekben hol vannak a szolgáltatással járó határok. Fontos tisztában lennünk azzal is, hogy mi a szolgáltató felelőssége, és mi a miénk. Némely felhő szolgáltatás esetében, mint amilyen az IaaS (Infrastructure as a Service), a céget terheli a felelősség, hogy megfelelő védelemmel lássa el az alkalmazásait, és az adatait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megérkezett a SUSE Linux Enterprise első javítócsomagja

sze jan 20 , 2016
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 12 Service Pack 1, amely további eszközöket kínál az ügyfelek számára az alkalmazások rendelkezésre állásának növeléséhez, valamint az adatközpontok hatékonyabb üzemeltetéséhez. Emellett a SUSE Linux Enterprise High Availability Extension 12 és a Geo Clustering for SUSE […]