Januártól megváltozik a Facebook

facebookSzemélyes hangú(nak gondolt) e-mailban értesítette a Facebook a felhasználóit, hogy 2015. január 1-jén módosítják a felhasználási feltételeiket és szabályzataikat. A beállítások ellenőrzése funkció megjelenése, a nyilvános közzététel előtti emlékeztető, valamint az egyszerűsített célközönség-választók bevezetése mellett az adatvédelmi alapismeretek oldal az újdonság. Ez utóbbi tanulmányozásával megtanulható, hogy hogyan osszunk meg tartalmat azokkal, és csak azokkal, akikkel ezt meg szeretnénk tenni. Fontos változás, hogy a Facebook elkezdi figyelni, hogy épp hol tartózkodunk, hol, mit csinálnak az ismerőseink, s ennek függvényében jeleníti meg az általa legrelevánsabbnak gondolt információkat.

Egyes régiókban egy Vásárlás gomb használatát tesztelik. A gomb majd jól megkönnyíti, hogy a Facebook elhagyása nélkül ismerhessenek és vásárolhassanak meg termékeket a népek. A jövőben a készülékre vonatkozó információkat felhasználják arra, hogy mobileszközökön a legjobb használati élményt tudják nyújtani – többek között letöltik az akkumulátorral és a jelerősséggel kapcsolatos adatokat is, és (egyelőre) engedélyt kérnek a telefon helymeghatározásai adatainak használatához. A mostani módosításokkal semmi nem változik az adataink harmadik félnek történő eladásával kapcsolatban: mint írják, a hirdetőknek úgy segítenek, hogy a célközönségüket a nekik szánt hirdetésekkel elérjenek, hogy közben nem közöljük velük, ki vagy. Persze mindezt csak értünk, mint írják a gyűjtött adatokat arra használjuk fel, hogy jobb használati élményt tudjunk nyújtani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A nagyhal megette a kishalat: a Barracuda pst mentésben erősít

ked dec 30 , 2014
A Barracuda Networks, Inc. bejelentette a C2C Systems Ltd., az információkezelési, e-mail archiválási és pst-fájlkezelési megoldások egyik vezető szolgáltatójának felvásárlását. A C2C Systems integrációja révén a Barracuda teljesebb információkezelési és archiválási termékportfóliót kínál ügyfeleinek az it-infrastruktúra és a tárolási költségek optimalizálása érdekében. A két vállalat egyszerűségre és felhasználói élményre épülő […]

Friss, ropogós