Izrael a világ egyik legnagyobb kibernagyhatalma

izrael-egerAz izraeli hadvezetés a világban egyre gyakoribb kibertámadások miatt, a korszerű kiberhadviselés megteremtése érdekében elhatározta, hogy a “kibererők” a haditengerészethez és a légierőhöz hasonló önálló szervezeti egységként működjenek majd – írta a Háárec nyomán az MTI. A lap értesülése szerint a két éven belül egységes irányítás alá kerülő operatív kiberegységek magukban foglalják majd a kibervédelemre, a számítógépes csapásokra és a számítógépes hírszerzésre szakosodott erőket.

Gadi Ejzenkot vezérkari főnök szerint “a hadseregben megértették, hogy a kibervédelem területét a jelenlegitől eltérő módon kell kezelni”. Nimród Sefer vezérőrnagy, a tervezési osztály vezetője a közelmúltban azt mondta, “Izrael befektetéseket eszközölt, hogy a világ egyik legnagyobb kibernagyhatalma legyen. És minden szükséges lépést, köztük szervezeti változtatásokat is megteszünk, hogy megőrizzük ezt a helyünket.” A szervezeti átalakításról szóló döntést még jóvá kell hagynia Móse Jaalon védelmi miniszternek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Miskolci siker a kínai világversenyen

sze jún 17 , 2015
First Prize kategória díjat kapott a Miskolci Egyetem informatikus hallgatóinak csapata a szuper-számítógépes világversenyen Kínában – közölte az egyetem kedden az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a világversenyt az Ázsiai Szuperszámítógép Társaság (ASC) és az INSPUR csoport rendezte, az idén öt kontinens 150 egyeteméről neveztek informatikus-hallgatók csapatai a versenyre. Az első […]
szerver, adatközpont

Friss, ropogós