IVSZ alelnök-választások: nem volt meglepetés

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) megtartotta 2014. évi közgyűlését. A tagvállalatok küldöttei megválasztották a Szövetség három új alelnökét, és egy új elnökségi tagot is. Laufer Tamás, az IVSZ elnöke értékelte a tavaly elért eredményeket, valamint meghatározta a következő évek prioritásait, és céljait, ám ezekről a szövetség közleménye nem számolt be.

Mindenesetre az kiderült, hogy az informatikai tagozatot Vityi Péter, a telekommunikációt Kőrösi Szabolcs Gábor, míg az elektronika területét a korábbiakhoz hasonlóan Gacsal József fogja képviselni az IVSZ elnökségében. Általános elnökségi tagnak Wenczel Richárdot választották. (Akinek egyébként jó sansza van arra, hogy az IVSZ következő elnöke legyen. A -szerk- megj.)

Vélemény
Jó éve, hogy az IVSZ közleményeiből nem maradhat ki az, hogy a szövetség “a hazai GDP 12 százalékát adó vállalatokat képviseli”. Látható, hogy a szövetség így próbálja pozicionálni magát, mint a gazdsasági szereplők fajsúlyos képviselője, ám ennek a mantrázása, folyamatos, görcsös felemlegetése pont az ellenkező hatást éri el: azt az érzést kelti, hogy a szövetség súlytalan, és csak szeretné, ha komolyan vennék. -szerk-

Wenczel Richárd

Wenczel Richárd
Wenczel Richárd

1996-ban végeztem közgazdászként. Dolgoztam multinál, kis magyar vállalkozásnál, saját vállalkozásomnál és az államigazgatásban is. Vezettem különböző projekteket, néhány fős szervezeti egységeket, illetve a NAV mintegy 1300 fős informatikáját. Tanácsadóként felmértem, megvalósítottam, teszteltem, átadtam. Projektvezetőként megterveztem, megcsináltattam és adminisztráltam. Értékesítőként, marketingesként árultam és hirdettem. Vezetőként üzemeltettem, felügyeltem, fejlesztettem, beszereztem. Stratégaként vízionáltam, egyeztettem, terveztem, elindítottam. Menedzserként motiváltam, irányítottam, felügyeltem, kontrolláltam, koordináltam, számonkértem.

1996-2001: Oracle: tanácsadó, projektvezető, konzultációs igazgató-helyettes
2002-2006: Konzorcia Kft.: értékesítési és marketing igazgató
2006-2010: Orenda Consulting: partner, közben Fidesz informatikai munkacsoport szakmai titkár
2010-2012: NAV informatikai szakfőigazgató
2010-2013: Magyar Posta Zrt. FB Elnök
2012-2013: NISZ vezérigazgatói főtanácsadó
2013-: Vmware Country Lead Hungary

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Ericsson az 5G-t teszteli

pén máj 16 , 2014
Japán legnagyobb mobilszolgáltatója, az NTT DOCOMO és az Ericsson idén az 5G technológia próbaüzemével bővíti hosszú távú együttműködését. A szolgáltató folyamatosan bővíti LTE (4G) hálózatait, jelenleg pedig az 5G fejlődés által jelentett felhasználói élményre és az új gép–gép (m2m) alkalmazásokra készíti fel azokat. Az új technológia alkalmazásának jellemzője a mobil szélessávú […]

Friss, ropogós