IVSZ: a kirúgott tisztviselők tanuljanak meg programozni

A közszférában bekövetkezett tömeges elbocsájtások hatására több száz, akár ezer olyan munkavállaló is lehet, aki képes lehet 6-12 hónap alatt új, versenyképes szakmához jutni rövid ciklusú informatikai képzésben — vélekednek az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) szakértői. Digitálisan képzett munkaerőre ma már minden munkakörben szükség van, miközben a folyamatosan súlyosbodó informatikus-hiány is komoly probléma. Nem csak a pályakezdőknek, hanem a kényszerű pályamódosítóknak is valós alternatíva lehet informatikusnak állni. Az elbocsájtottaknak járó átképzési hozzájárulás a legtöbb esetben fedezni tudja egy informatikai átképzés költségét, és akár állásgaranciával nyújt lehetőséget egy jövőbiztos karrier elindítására.

“Az IVSZ minden karrierváltásban gondolkodó számára megfontolásra ajánlja az informatikus pályát, ami már most a gazdaság legerősebb hajtóerejét jelenti“- jelentette ki Major Gábor. Az IVSZ főtitkára szerint rohamosan nő az informatikus végzettséget követelő munkák száma, uniós adatok szerint Európában 600-700 ezer szoftverfejlesztő hiányzik, és 2020-ra ez a szám 900 ezerre nő majd. Digitális kompetenciákkal pedig már most szinte minden munkakör betöltéséhez rendelkeznünk kell, és ez az igény a jövőben egyre nagyobb lesz a munkaerőpiac részéről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gigantikus beruházást indít a Siemens

pén nov 2 , 2018
Berlin második világháború utáni történetének legnagyobb szabású magánberuházását indítja el a Siemens, a német fővárosban alapított iparvállalat hatszázmillió euróból (kétszázmilliárd forint) építi meg új innovációs központját. Berlinben már akkor kialakult a vállalkozásindítás kultúrája, amikor „a Szilícium-völgyben egyetlen garázs sem volt még”, az 1847 óta működő Siemens pedig most visszatér alapításának […]

És még ez is...