Iveri-botrány: így járathatod le magad a civilizált világ előtt a Facebookon

Tamar IveriSzerződést bontott Tamar Iveri grúz szopránnal a sydneyi operaházban működő Opera Australia operatársulata, miután a közelmúltban hatalmas felháborodást váltott ki az énekesnő Facebook-oldalán felfedezett homofób bejegyzés. Az énekesnő a múlt héten került a nagyközönség haragjának kereszttüzébe, miután fényt derült egy, a Facebook-oldalára tavaly felkerült bejegyzésre, amelynek szerzője fekáliához hasonlította a homoszexuálisokat.

A komment a grúz államfőnek, Giorgi Margvelasvilinek címzett levél formájában látott napvilágot, azután, hogy 2013 májusában ortodox keresztény csoportok rátámadtak egy melegfelvonulás résztvevőire Tbilisziben. „Büszke voltam rá, ahogy a grúz társadalom fellépett a felvonuláson. Gyakran, bizonyos esetekben, muszáj állkapcsokat törni ahhoz, hogy a jövőben nemzetként becsüljenek meg minket és komolyan vegyenek bennünket” – idézte a bejegyzést a brit The Guardian nyomán az MTI. Az énekesnő arra kérte a grúz államfőt, „hagyjon fel az arra irányuló erőfeszítésekkel, hogy behozza a Nyugat fekáliatömegeit az emberek gondolkodásmódjába a propaganda eszközeivel”.

Iveri -nem túl gerinces módon- megpróbálta a férjére hárítani a felelősséget. Mint mondta, annak idején „erősen vallásos” és a „melegek irányába szigorú magatartást tanúsító” férje írta az ő nevén a bejegyzést. Az énekesnő szerint az ominózus szöveg nem tükrözte saját nézeteit és azonnal ki is törölte azt, ám már túl késő volt és a bejegyzés futótűzként terjedt az interneten. A grúz operaénekesnőnek szintén a homofób bejegyzés keltette botrány miatt kellett búcsúznia a belga nemzeti operaház, a brüsszeli La Monnaie egyik 2015-re tervezett produkciójától is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már látjuk, mit rontottunk el

ked jún 24 , 2014
Az ELTE PPK oktatóját és doktorandusz hallgatóját, Lencse Mátét az „Önkéntesek a minőségi integrációért” című pályázatával választották a 2013/14-es év Főállású Angyalává, mely minőségben idén szeptemberig koordinátorként segíti az Igazgyöngy Alapítvány Told községben folytatott munkáját. A Vodafone angyalát tapasztalatairól kérdeztük. — Hogyan kezdődött, az önkéntes munka, és Konkrétan milyen tevékenységet […]

És még ez is...