Itt az MI Koalíció elnöksége: garantált a siker

Megtartotta első plenáris ülését a Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció, amelyen elnökséget választott, és döntött a szakmai munkacsoportok létrehozásáról – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Az MI Koalíció nyolcfős elnökségének tagjává választotta Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara elnökét, Hetényi Márkot, az MKB digitális stratégiai vezérigazgató-helyettesét, Szigeti Ádámot, az ITM innovációért felelős helyettes államtitkárát, Kishonti Lászlót, az AImotive Zrt. vezérigazgatóját, Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Design Terminál ügyvezetőjét, Laufer Tamást, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetség elnökét és Charaf Hassant, a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének vezetőjét. Az ülésen hat szakmai munkacsoport létrehozásáról döntöttek a tagok: az MI stratégia kidolgozására, a technológia és biztonsági témakörben, az adatipar és adatvagyon, a szabályozási és etikai keretek, az alkalmazások és piacfejlesztés, a nemzetközi kapcsolatok, valamint az oktatás és tudatosítás témakörében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az ország fele már mobilról vásárol karácsonyi ajándékot

hét dec 3 , 2018
A magyarok 48 százaléka a karácsonyi ajándékok egy részét már mobiltelefonról szerzi be, és a megkérdezettek 64 százaléka az ünnepektől függetlenül is legalább havonta egyszer vásárol mobilról – derült ki egy reprezentatív felmérésből, amelynek során 11 európai ország 18 ezer lakosát, köztük a magyarokat kérdeztek meg. A kutatás eredményei alapján […]
okostelefon