Itt az ideje, hogy bemenj a főnöködhöz fizetésemelést kérni!

agazati-fizetesekKözel négyszeres a különbség a legjobban és a legrosszabbul fizető ágazatok között a bérezési statisztikában – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató elemzéséből. A legjövedelmezőbb állások az energiaszolgáltatásban, az infokommunikációban, a pénzügyi szektorban és a tanácsadásban vannak. A lista végén a vendéglátás áll. „Az információk a vállalati beszámolókból származnak, de, mint tudjuk, ezek néha nem pontosan képezik le a valós foglalkoztatási viszonyokat” – mondja Pertics Richárd, az Opten céginformációs üzletág-igazgatója. Éppen ezért célszerű korrigálni az adatokat a munkáltatói gyakorlattal, az alkalmazotti jogviszony elterjedtségével, illetve a szürke- és feketefoglalkoztatás gyakoriságával.

Az infokommunikációs szektor, a pénzintézeti szektor és tanácsadó szektor a szervezeti kultúrát tekintve nem tekinthető homogénnek. Egyrészt szép számmal vannak az ágazatokban ismert, népes alkalmazotti gárdával működő cégek és pénzintézetek, ugyanakkor számos mikro- és kisvállalkozás is működik ezekben a szektorokban. A hazai mikrovállalkozásokra általában nem jellemző a magas munkabér, a cégben dolgozó tulajdonosok például előszeretettel veszik ki pénzüket osztalékként vagy egyéb nehezen követhető módokon. Éppen ezért az infokommunikáció és a tanácsadói szektor felbukkanása a legmagasabb bérkategóriákban kifejezetten örvendetes fejlemény, ám egyúttal azt is jelzi, hogy ezekben az ágazatokban a tényleges jövedelem még magasabb is lehet a mérlegadatokból számított értéknél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már a vírusírók sem a régiek

sze dec 16 , 2015
A Kaspersky Lab szerint 2015 fordulópont volt: először fordul elő, hogy az új rosszindulatú programokra való “igény” elérte a telítettségi pontot, amelyet alátámaszt az is, hogy a rosszindulatú fájlok száma nap mint nap 15000-rel csökken. A szakértők úgy vélik, hogy ez elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy az új vírusok […]
vírus