Itt a nirvána a játéktermi gépek kedvelőinek

Az 1980-as, 1990-es évek legkedveltebb játékautomatáival várja idén is a látogatókat a Budapesti Flippermúzeum bemutatója, amely mintegy 300 gépet mutat be a kiállítás helyszínén. Idén a szervezők többek közt a magyar innováció szerepét is bemutatják a flippergyártásban, hiszen a magyar szakemberek tudására épülő, de az Egyesült Királyságban készülő Mafia elnevezésű flippergép az idei kiállításon debütál. Szintén itt mutatkozik be a Budapest névre keresztelt, a világon egyedülálló flippergép is, amelynek grafikáját a szervezők felkérésére készíti el a hazai, Sinboy néven alkotó grafikusművész. Nevéhez méltó a gép dizájnja is: a Lánchíd kőoroszlánja uralja a játékmezőt, de a flippergolyó útja elvezet például a Halászbástya és a Parlament között is.

Az Arcadián új európai flippereket is kiállítanak, de komoly szerepet kapnak az “ősök” is. Látható lesz például a valaha készült legnagyobb flipper, a billiárdgolyóval működő óriási Hercules, amellyel a látogatók Magyarországon csak a kiállítás idején játszhatnak majd. A tárlat része továbbá az első flipperkaros gép, a Humpty Dumpty is, valamint a műfajban legnépszerűbbnek számító Addams Family is. A háromnapos játékon túl az érdeklődőket egyéb programok is várják. A legrátermetebbeket pénteken egy versennyel várják, amelyen összemérhetik tudásukat a Midway játékgyártó által 1995-ben kiadott klasszikusán, az Ultimate Mortal Kombat 3-ban, szombaton pedig Ian Livingstone fantasy író, videójáték-fejlesztő előadására kerül sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szépek az LG Q3-as számai

ked okt 30 , 2018
Közzétette 2018 harmadik negyedévi eredménybeszámolóját az LG Electronics (LG). A dél-koreai társaság ebben az időszakban 15,43 ezer milliárd won (13,76 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, üzemi nyeresége pedig 748,8 milliárd wont (667,7 millió dollár) tett ki. A vállalat ezzel idei legnagyobb negyedéves árbevételéről számolt be, amely 2,7 százalékkal múlta […]
won

Friss, ropogós