Itt a drón, amely az Intel RealSense-szel kerüli ki az akadályokat

Yuneec-Typhoon-H-dronA Yuneec Typhoon H drón a világ első olyan pilóta nélküli légi járműve, amelyet az Intel RealSense technológiájával szereltek fel. A kínai Yuneec International által kifejlesztett drónt nemrég mutatták be az ázsiai CES technológiai vásáron, most azonban a gyártó honlapján már meg is lehet rendelni 1299 dolláros áron. A Typhoon H különlegességének a drónra szerelt Intel RealSense kamera számít, amely segítségével az képes önállóan navigálni az akadályok között. A Typhoon H drónt a nagyobb távolságokban való térérzékelésre optimalizált, RealSense R200-as kamerával szerelik fel, amely két, egymás mellett elhelyezett infravörös kamerája segítésével képes maga körül feltérképezni a teret.

A drónt a RealSense-kamera mellett egy Intel Atom processzort tartalmazó modullal is felszerelik, ez a begyűjtött információk birtokában úgy képes megtervezni vagy módosítani útvonalát, hogy elkerülje a különböző akadályokkal – például villanyoszlop, faág stb. – való összeütközést. A Typhoon H a RealSense mellett ultrahangos ütközésérzékelővel is felszerelik, amely automatikusan megállítja a drónt, például a falak előtt. Ez önmagában azonban nem alkalmas a tér érzékelésére, így az akadályok elkerülésének megkerülésére sem. Az Atom processzort tartalmazó modult felszerelik két lefele néző, a drón stabilitását jelentősen fokozó szenzorral, így a Yuneec Typhoon H-val beltéren, vagy a földhöz közel, gyenge GPS-vétel esetében is biztonságosan lehet repülni. A hatrotoros drónt úgy tervezték, hogy ha az egyik rotor meghibásodik, a gép a maradék öttel is biztonságosan le tudjon szállni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mostantól Uber mentes Magyarország

vas júl 24 , 2016
Cikkünk megjelenésének pillanatában felfüggesztette fel a szolgáltatást az Uber személyszállító Magyarországon. Az Uber ezt július 13-án jelentette be, miután az Országgyűlés elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely alapján ideiglenesen, legfeljebb 365 napig blokkolni lehet azokat az internetes oldalakat, amelyek jogellenesen működő taxiszolgáltatást kínálnak. Az Uber 2014-ben kezdte meg szolgáltatását Budapesten, az […]
taxi

És még ez is...