Itt a beépített hackerek kora

hackerA Samsung friss felmérése szerint az európai irodisták nagy része egyáltalán nincs tisztában a hordozható készülékek és az it-biztonság közötti összefüggésekkel. A megkérdezettek 29 százaléka használja úgy saját készülékét, hogy nem tudja, vagy nem érdekli, hogy mik az arra vonatkozó céges előírások. A spanyol dolgozók 39 százaléka használja leginkább ilyen módon mobilját vagy táblagépét. A kutatásban résztvevők 55 százaléka nem is tudja, hogy cégének van-e mobilbiztonsági előírása, ha pedig van, és tud róla, akkor vagy nincs tisztában annak tartalmával, vagy szándékosan figyelmen kívül hagyja. A kutatás egyik meglepően pozitív eredménye, hogy az it-biztonsággal kapcsolatos tudatosság magasabb szinten áll, mint egy éve, a válaszadók 95 százaléka pedig már tett lépéseket is a biztonságos adatkezelés érdekében.

A tanulmány bevezeti a „beépített hackerek” fogalmát, amely alatt olyan informatikában jártas munkavállalókat ért, akik bármilyen technológiát képesek alkalmazni, teljesen ignorálva a munkahelyi előírásokat, csak hogy egy munkát elvégezzenek. A számok is igazolják, hogy a megkérdezettek több mint negyede használta már saját készülékét arra, hogy egy, a cégük által blokkolt oldalhoz hozzáférjen, és azon keresztül dolgozzon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ismét jönnek Miniduke támadások

ked júl 8 , 2014
A Kaspersky Lab felfedezték, hogy a “régi”, 2013-as Miniduke implantátumok ismét megjelentek, s a kormányok és más szervezetek elleni aktív kampányokhoz használják fel őket. Ráadásul a Miniduke új platformját, a BotGenStudiót nem csupán az APT (fejlett, hosszantartó fenyegetések) stílusú támadók, hanem a rendvédelmi szervek és a hagyományos bűnözők is igénybe vehetik. […]