ITM: mindenki szerezze meg a szükséges digitális kompetenciákat az iskolákban

Solymár Károly Balázs

A kormány célja, hogy iskolai tanulmányai során mindenki szerezze meg a szükséges digitális kompetenciákat – jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Solymár Károly Balázs a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumban – ahol az országban elsőként adták át a Diákháló program fejlesztéseit – azt mondta: a kormány 2016-ban a digitális oktatási stratégiában célul tűzte ki, hogy ne kerüljön ki Magyarországon úgy tanuló az iskolarendszerből, hogy nem rendelkezik a szükséges digitális kompetenciákkal. Ehhez nyújt segítséget a harmincmilliárd forintos kormányzati fejlesztés, melyből 14,5 milliárdot tesz ki a wifi hálózatok kiépítése – mondta. Közölte: országosan 3500 állami fenntartású általános és középiskolában valamennyi tanteremben és közösségi térben egyaránt kiépítik az internet hozzáférést. Emellett a kormány gyorsabb internetet is biztosít az iskolák számára – tette hozzá Solymár. Példaként említette, hogy a dunaújvárosi gimnáziumban 2013-ban négymegabites volt a kapcsolat, amit mostanra 500 megabitre emeltek. (A dunaujvaros.hu szerint 661 fő a  gimnázium tanulói létszáma, ezért a korábbi ígéretek szerint egy megabitre kellett volna bővíteni az intézmény sávszélességét. A -szerk- megj.) A helyettes államtitkár megjegyezte: mára elavult az a szemlélet, hogy az iskolában van egy informatika terem, és több más tanterem, az a cél, hogy minden tanórán legyen lehetőség arra, hogy a diákok és a tanárok használják az internetet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ketten helyettesítik a távozó SAP-vezért

ked okt 15 , 2019
Mint írtuk, távozik az SAP eddigi vezérigazgatója Bill McDermott. Feladatait a jövőben társ-vezérigazgatókként Jennifer Morgan és Christian Klein látják el. Morgan 2004-ben csatlakozott az SAP-hoz. Mostanában a Cloud Business Group elnökeként tevékenykedett, felügyelve az olyan SAP területeket, mint a Qualtrics, SAP SuccessFactors, SAP Ariba, SAP Fieldglass, SAP Customer Experience és […]
SAP