ITM: mentorok segítik az információs technológiákkal foglalkozó cégeket

Az INPUT Program keretében országos önkéntes mentorhálózat épül ki az információs és kommunikációs technológiákkal foglalkozó (IKT) cégek és ötletgazdák támogatására, a mentorok első csoportja a napokban vette át a szakmai képzés elvégzését elismerő okleveleket – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A közleményben megjegyezték: a jelenleg 39 főből álló mentorhálózat 15 tagja több napos szakmai képzést követően szerzett okleveles mentori elismerést. A program célja, hogy összetett szolgáltatásaival, szakértői segítségével, illetve kapcsolati hálóján keresztül hozzájáruljon a közép-magyarországi régión kívüli IKT startup ökoszisztémák fejlődéséhez, ösztönözze az innovatív vállalkozások elindítását, elősegítse a magyar cégek sikeres külpiaci szereplését – ismertette a minisztérium. A mentorhálózat fél éven át térítésmentes szolgáltatást biztosít a vállalkozások és ötletgazdák számára. A közleményben a minisztérium arra is kitért, hogy a tervek szerint az év végéig további három turnusban kaphatnak oklevelet a mentorok.

INPUT Program vezetői szerint a jó mentor minimum egy félisten tulajdonságaival rendelkezik: elkötelezett, empatikus, igénye van a tudásmegosztásra, irányt mutat, nem irányít, kérdezni és hallgatni is tud, önzetlen, őszinte és konstruktív, inspiráló, pozitív szemléletű, közösségépítő, ismeri saját határait és anyagi érdek nélkül végzi a mentori tevékenységet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Leállította az orosz trollgyárat az amerikai kibervédelem a félidős választások napján

hét márc 4 , 2019
Az amerikai kibervédelmi parancsnokság a tavaly őszi félidős választások napján blokkolta a hírhedt szentpétervári orosz trollgyár internet-hozzáférését, és ezzel leállította tevékenységét – jelentette a The Washington Post. A lap meg nem nevezett hírszerzési forrásokra hivatkozva közölte az exkluzív információt az Internet Research Agency (IRA) nevű trollgyár elleni amerikai kibertámadásról, amely […]