ITM: fokozottan ellenőrzik a webáruházakat az év végi ünnepi időszakban

Fokozottan ellenőrzi az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az online áruházakat az év végi ünnepi időszakban, a kiemelt vizsgálatok már november elején elkezdődtek. Az év utolsó két hónapjában sok akcióval, kedvezményes vásárlási lehetőséggel találkozhatnak a fogyasztók az interneten, az ITM célja, hogy aktív fogyasztóvédelmi jelenléttel, rendszeres ellenőrzésekkel, próbavásárlásokkal járuljon hozzá a nyugodt ünnepi felkészüléshez. Az ellenőrzésekkel szeretnék elérni, hogy a jelentős akciók idején is jogkövető webáruházakból és alkalmazásokból rendelhessenek a vásárlók.

Az online áruházak rendszeres vizsgálatával a tárca visszaszorította a lehetséges jogsértéseket, a tapasztalatok szerint sikerült a korábbi ötven százalékról 17 százalékra csökkenteni a visszaélési kísérleteket, így kevésbé kockázatos az internetes vásárlás. A minisztérium IT Laboratóriuma az elmúlt időszakban évente kilencszáz webáruházat ellenőrzött, idén már több mint ötszáz ellenőrzésen vannak túl. Az online vásárlások előtti tudatos fogyasztói döntést segíti az ITM online adatbázisa, a www.jogsertowebaruhazak.kormany.hu is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Budapest ebből is kimarad: elindul a Digitális jólét tőkeprogram

pén nov 22 , 2019
A jövő héten regisztrálhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) a 7,5 milliárd forint keretösszegű Digitális jólét tőkeprogramra, az igényelt összeg tíz és ötszázmillió forint között lehet – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Elsősorban nem informatikai cégek jelentkezését várják, hanem olyan vállalkozásokét, amelyek a […]
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára