IT és Banküzemi Divízió: Bányai váltja Vichevet

Miroslav-Stanimirov-VichevAz OTP leváltotta az IT és Banküzemi Divízióját irányító vezérigazgató-helyettesét. Miroslav Stanimirov Vichev visszahívására a hivatalos indoklás miatt az “egységes menedzsmentszemlélettől eltérő” vezetői felfogása miatt került sor. Vichev 1964. október 9-én született, diplomáját 1988-ban a szófiai Műszaki Egyetemen szerezte. Szakmai pályafutása során a bankszektorban, technológiai nagyvállalatoknál és tanácsadó cégeknél töltött be vezető pozíciót. 2003 óta a DSK Bank (az OTP bolgár leánybankja) alkalmazásában áll az IT és Operációs Divízió vezetőjeként, a bank ügyvezetésének és Management Boardjának tagja, 2007 óta vezérigazgató-helyettes. Utódja – beosztásának változatlanul hagyása mellett – Bányai Ervin ügyvezető igazgató lett.

(Érdekesség, hogy 2009-ben Urbán László vezérigazgató-helyettes ellen ugyanezt az indokot hozták fel. Távozott is, közös megegyezéssel. Mint akkor a Figyelő írta, az OTP-­t irányító legfontosabb testület, a vezetői bizottság ülésein Urbán gyakran hangsúlyozta markáns különvéleményét. Leginkább ő ostorozta a bank egyes belső folyamatait, amivel határozottan kilógott az egységes menedzsmentből. Csányi eleinte örömmel vette a bank konzervatív összképénél dinamikusabb Urbán megjelenését, de egy idő után már zavarta ez a stílus. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A sorrend UPC, Magyar Telekom, DIGI

sze nov 11 , 2015
2015. szeptember végén 3,182 millió előfizetést tartottak nyilván, akiknek a 71,1 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat. A digitális előfizetéseken belül szeptemberben 1 237 ezerről 1 251 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (műholdas, parabolaantennával fogható) szolgáltatást 900 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak […]
Junoszt, televízió

Friss, ropogós