IT-biztonsági gondok is voltak a Magyar Cetelem csoportnál

Összesen 18,5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Magyar Cetelem Bankot és az ONEY Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-t a hitelkockázati, tőkeszámítási, számviteli, adatszolgáltatási, valamint informatikai biztonsági tevékenységet érintő egyes hiányosságok miatt. Az MNB közleményében ugyanakkor kiemelte, hogy a feltárt jogsértések nem hordoznak rendszerkockázatot és nem veszélyeztetik a bankcsoport megbízható működését.

Az ONEY Magyarország vizsgálata során a jegybank az informatikai rendszer egyes biztonsági, hozzáférési és adminisztratív problémáit állapította meg. A MNB kötelezte a pénzügyi intézményeket, hogy legkésőbb március 31-ig szüntessék meg a feltárt hiányosságokat. A jegybank 14,5 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Magyar Cetelem Bankkal, négymillió forintot az ONEY Magyarországgal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már megint tudományfesztivál és robotprogramozási verseny lesz Debrecenben

hét jan 30 , 2017
Második alkalommal rendezik meg Debrecenben a Science No Fiction Tudományfesztivált, és annak részeként a First Lego League nemzetközi robotprogramozási versenysorozat kelet-európai elődöntőjét, amelynek február 4-én és 5-én a Kölcsey központ ad otthont. Ábrahám László, a National Instruments Hungary Kft. (NI) ügyvezetője, az NI Virtuális Műszerezésért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: cégük azért […]
Ábrahám László