IT-biztonság: nagy a magyar cégek önbizalma

A magyar informatikai szakemberek 67 százaléka az ügyféladatok védelmét tartja a vállalatok előtt álló legkritikusabb kihívásnak – derül ki egy friss felméréséből, amely arra is rámutatott: az elmúlt egy évben a válaszadó cégek hatvan százalékát érte eredményes kibertámadás.

A magyar vállalatok többsége megfelelően védett a kibertámadásokkal szemben, legalábbis így látja a kérdőívet kitöltő 260 kis- és nagyvállalati informatikai szakember. (Összehasonlításképp: egy szakmai konferencia résztvevői körében készült kérdőíves kutatásban csupán a válaszadók tíz százalékának voltak kétségei a szervezete védelmi rendszerének biztonságát illetően.) Arra a kérdésre, hogy szerintük melyik területen a legkitettebbek a támadásnak, a válaszadók több mint 56 százaléka említette a mobileszközöket és a külső adathordozókat, és ugyanennyien mondták azt, hogy a felhasználók felől a legsebezhetőbbek a vállalatok. A felmérés szerint az elmúlt 12 hónapban a válaszadók által képviselt cégek hatvan százalékánál történt sikeres kibertámadás, ami valamilyen szinten érintette a működésüket. A támadást elszenvedett vállalatok 31 százaléka egy héten belül, hét százaléka pedig több hónap alatt vagy egyáltalán nem tudta orvosolni a keletkezett problémát. A cégek 62 százalékánál egy napon belül helyreállították az okozott kárt, de az elszenvedett károk közül legtöbben a vállalati működés hatékonyságának csökkenését említették. A dobogó második fokára az adatvesztés került, épphogy megelőzve a belső folyamatok leállását. A válaszadók közel hetven százaléka az ügyféladatok védelmét tartja a legkritikusabbnak. A válaszadók 53 százaléka azt mondta, biztos vagy nagyon biztos abban, hogy a szervezete megfelelően védett a kibertámadásokkal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A DELL szerint ilyen a tanuláshoz fejlesztett laptop

vas okt 13 , 2019
A Dell által speciálisan tanuláshoz – együttműködéshez és az iskolai mindennapokhoz – tervezett laptop-típus a a Dell Latitude 3190 Education. A gyártmányt kétféle kivitelben gyártják: van hagyományos és kétfunkciós laptop. Az eszközök 11-14 órás akkumulátoridővel rendelkeznek, pici, 11 colos kijelzőjük a gyártó szerint ideális az iskolai tanuláshoz. A készülékek „gyermekálló” […]

Friss, ropogós