IT-biztonság: még belegondolni is rossz

Sallai-GyorgyFeltehetően az államnak dolgozó kínai hekkerek sikerrel törtek be az amerikai Office of Personal Management (OPM) nevű hivatal számítógépes rendszerébe, és megszerezték négymillió szövetségi munkavállaló adatait. „Nem kétséges, hogy az Egyesült Államok számára a kiberbűnözés és az adatvesztés megállítása az egyik legnagyobb kihívás a következő években” – mondja az esetről Sallai György, a KPMG információbiztonsági tanácsadó csoportjának vezetője.

Az informatikai támadások 96 százalékában személyes adat a célpont – tette hozzá a KPMG igazgatója. Rossz belegondolni, hogy ha még a nagyon erősen védett célpontok ellen irányuló hekkertámadások is eredményre vezetnek, mi lehet a helyzet egy egészségügyi intézményben vagy egy kisebb, de néhány ezer ügyféllel kapcsolatban álló vállalkozással, ahol a védelem – és így a biztonságtudatosság – szintje biztosan alacsonyabb. Azt tudjuk, hogy a pénzintézeti, kormányzati és telekommunikációs szektor esetében törvények biztosítják az adatok biztonságos kezelését, de más iparágakban ez még a legnagyobbaknál is a józan belátásra van bízva – mondta Sallai.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csak jövő év végére lesz minden állami iskolában internet

sze jún 10 , 2015
Jövő év végére minden állami fenntartású iskolában lesz internet – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára. Solymár Károly Balázs elmondta: a kormány által elfogadott új modell szerint a jövőben az iskolák központi internet-szolgáltatásáért a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) felel. Első körben – szeptembertől – azon […]

És még ez is...