IT-audit: lemondott Patyi Gergely államtitkár

Patyi-GergelyBenyújtotta lemondását Patyi Gergely, az Igazságügyi Minisztérium (IM) igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán. Ezt az államtitkár tudatta az MTI-hez eljuttatott közleményében. Trócsányi László igazságügyi miniszter tudomásul vette a lemondást. Patyi azt írta: a személyét ért “megalapozatlan és méltatlan támadásokra”, valamint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarával (MBVK) kapcsolatos változások kiemelt jelentőségére tekintettel benyújtotta lemondását. Felidézték: az IM felügyeleti jogkörében eljárva miniszteri biztost nevezett ki a MBVK mellé. A tárca három megbízást adott a kamara jogi, gazdasági és informatikai átvilágítására, a jelentések elkészültek.

Az informatikai átvilágításra megbízást kapott gazdasági társaság kezdeményezte a szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetését, amelyet az IM – a megszerzett üzleti titkok megtartásának a kötelezettségével – tudomásul vett. Az informatikai auditra a tárca – az erre vonatkozó eljárásrend keretei között – új megbízást fog kiadni. Információk szerint a társaság vezetője maga kezdeményezte a megállapodás felbontását, miután kiderült, hogy Patyi ismerőse és volt cégtársa. Az informatikai átvilágítást végző cég és az államtitkár állítólagos kapcsolatáról az Origo írt hétfőn.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Facebook után a Twitter is a kínai piac felé kacsintgat

sze márc 11 , 2015
Irodát nyitott kedden a nyugati mikroblogóriás Twitter Hongkongban a kínai piaci lehetőségek jobb kihasználása érdekében – írta a South China Morning Post hongkongi napilap nyomán az MTI. Az amerikai Twitter – csakúgy mint a Facebook, YouTube és az Instagram közösségi portálok – blokkolva van a kelet-ázsiai országban 2009 óta. A […]