IT Akadémiát indít a BME VIK és a Qualysoft

Hasznics MilánA Qualysoft Csoport magyarországi tagvállalata és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara (BME VIK) együttműködésének köszönhetően március 8-án elindul a Qualysoft Akadémia. A május 10-ig tartó előadássorozat tízrészes.

Charaf HassanA szakmai program keretében a hallgatók megismerkednek az iparban jelenleg is használt verziókezelő rendszerekkel, folyamatintegrációs (continuous integration) megoldásokkal, valamint konténerizációs technológiákkal. Továbbá bepillantást nyerhetnek több fejlesztői keretrendszer és adatbázis-technológia ipari alkalmazásába és olyan bleeding edge, nyílt forráskódú technológiákba, mint a Kubernetes és a Terraform. A tárgy sajátossága, hogy mentorok segítségével részt vehetnek a hallgatók egy ipari projektet modellező feladat megtervezésében, kialakításában és fejlesztésében is, a már megismert technológiák használatával.

A tartós és növekvő digitális szakemberhiány veszélyezteti a nemzetgazdasági és a vállalati célokat, hiszen ma már minden ágazat hasznosítja a digitalizációt és az innovatív technológiai fejlesztéseket. A piacvezető nagyvállalatok felelőssége, hogy lehetőségeikhez mérten hozzájáruljanak a magyar gazdaság támogatásához és fejlesztéséhez.

“Ebben az elképzelésünkben találtunk partnerre Charaf Hassan, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar (BME VIK) dékánjában. Nyitottságának köszönhetően közösen tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy a fiatal magyar szakembereket felkészítsük az informatikai iparág gyakorlati elvárásaira” – jelentette ki Hasznics Milán, a Qualysoft Csoport vezérigazgatója.

“Fontosnak tartjuk az ipari szakemberek bevonását az oktatásba, az olyan vállalati együttműködések során, mint a Qualysoft-tal létrehozott szakmai program, a diákok testközelből találkoznak ipari jellegű informatikai problémákkal és tanulhatnak ipari folyamatokról. Ez egy összefogás az iparral, ahol az akadémiai kompetenciák kiegészülnek a partner vállalat szaktudásával” – tette hozzá a BME VIK dékánja.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

<strong><span style="background-color: #ff6a00; color: #000000;">E-ügyintézési javaslatokat dolgozott ki az NVI</strong>

szo márc 11 , 2023
A Nemzeti Választási Iroda (NVI) kidolgozta és – élve a jogszabályból fakadó lehetőségével – elküldte az Igazságügyi Minisztériumnak az e-ügyintézés eszköztárának megújítására és kiterjesztésére szolgáló törvénymódosító javaslatait. A törvényjavaslat célja a választási eljárás modernizálása, illetve az ügyintézés megkönnyítése az ügyfelek és a választási szervek számára egyaránt. A jogalkotási javaslatok között […]
Nemzeti Választási Iroda

És még ez is...