Iszonyatos számokkal riogat a Cisco

red-cloudJelenleg a felhasználók eszközein tárolt adatok 73 százaléka a számítógépeken található, azonban 2019-re az adatok többségét más eszközökön (okostelefonok, táblagépek, m2m modulok) tárolják majd. A Cisco előrejelzése szerint, a tárolt adatok mennyiségének emelkedésével, a fogyasztók számára elérhető felhő alapú tároló megoldások iránt is megnövekszik a kereslet. 2019-re az otthoni internetfelhasználók 55 százaléka – több, mint kétmilliárd felhasználó – használ majd valamilyen felhőalapú tárolási szolgáltatást (ez a szám 2014-ben 42 százalék volt).

Az adatközpontok forgalma Nyugat-Európában 2014 és 2019 között megháromszorozódik, és 2019-re eléri majd az 1,9 zettabájtot. Kelet-Közép Európában az adatközpontok várható forgalma 2019-re 523 exabájt lesz, mintegy 3,5-szeres növekedési rátával. A felhő alapú adatforgalom 2019-re el fogja érni a másfél zettabájtot Nyugat-Európában, a globális átlagnak megfelelő négyszeres növekedés mellett. Kelet-Közép Európában a kutatás a globális mértéknél nagyobb, ötszörös növekedést prognosztizál 2014 és 2019 között a felhő alapú forgalomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Invitel: jelen vagyunk a hazai mobilszolgáltatásban

ked nov 24 , 2015
Bár többnyire a háttérben húzódik meg, az üzleti  tele- és infokommunikációs szektor jövőjének formálásában fontos szerepet kap a nagykereskedelmi, társszolgáltatói piac, mivel jellegénél fogva bizonyos trendeket, piaci mozgásokat hamarabb, közvetlenebbül érzékel, mint egy konkrét ügyfél kiszolgálását végző szakterület — mondta egy múlt heti háttérbeszélgetésen Barta Attila, az Invitel nagykereskedelmi igazgatóságának […]

És még ez is...