Ismét megtámadták a kormany.hu-t, de a kormányzati szervezetek a helyükön voltak

Az áprilisihoz hasonló túlterheléses támadást érte a kormany.hu portált — közölte a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-vel. A BM közleménye szerint kedden, az esti órákban a kormany.hu-t több hullámban és több mint hat órán keresztül “külföldi gépekről módszeres támadás érte”. Az intézkedéseknek és az alkalmazott védelmi rendszereknek köszönhetően a portál elérhetősége helyreállt, azonban nem sokkal ezelőtt újabb támadás kezdődött — írta a minisztérium.

A BM közlése szerint a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az állam működését biztosító informatikai rendszereket. Az érintett kormányzati szervezetek — a legmagasabb szintű biztonsági eljárásoknak eleget téve — felkészültek a további támadások kivédésére. A közleményben felidézik: a támadások több tekintetben hasonlítottak az április 1-jén tapasztaltakhoz. Akkor szintén több hullámban, ezres nagyságrendben érte támadás külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az ENSZ-főtitkár szerint a demokratikus társadalmak az információ szabad áramlásán alapulnak

csü máj 5 , 2016
Az emberi jogok, a demokratikus társadalmak és a fenntartható fejlődés az információ szabad áramlásán múlik, ennek egyik előfeltétele pedig a sajtószabadság – szögezte le kedden Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a sajtószabadság világnapjának alkalmából közzétett üzenetében. A sajtószabadság és az információáramlás szabadsága lehetővé teszi, hogy az állampolgárok felelősségre vonhassák vezetőiket – […]

Friss, ropogós