Ismét magyar tulajdonban az Extreme Digital

Várkonyi Balázs eMAGA magyar résztulajdonosok visszavásárolták az Extreme Digital többségi tulajdonrészét áprilisban a dél-afrikai székhelyű Steinhoff International kereskedelmi csoporttól, amely tavaly decemberben könyvelési szabálytalanságok miatt botrányba keveredett – közölte Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezetője. Az ügyvezető kiemelte, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által jóváhagyott 50,4 százalékos tulajdonrész visszavásárlása azért volt fontos, mert a Steinhoff csoporttal kapcsolatban megjelent negatív hírek annak ellenére is hatással voltak a magyar székhelyű vállalat működésére, hogy az nem volt integráns része a csoportnak. A visszavásárlás értéke nem nyilvános, üzleti titok – tette hozzá.

A vállalat nettó árbevétele tavaly 35 milliárd forint volt, míg 2016-ban 33,3 milliárd forint. A budapesti székhelyű vállalat adózás előtti eredménye 2016-ban 162 millió forint volt, ezt 2017-ben is megtartotta, ugyanakkor ez egy kalkulált összeg, mivel tavaly a cég pénzügyi évet váltott, üzleti éve tavaly szeptember végén ért véget. A vállalatnak tavaly 300 dolgozója volt, 30-cal több, mint egy évvel korábban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Javította eredményét tavaly a Bosch

pén ápr 27 , 2018
Növelte bevételét és eredményét 2017-ben az autóipari beszállító Robert Bosch GmbH német gépipari és elektronikai konszern a cég honlapján közzétett éves eredmény beszámoló szerint. A Robert Bosch technológiai konszern 2017-ben az előző évihez képest 6,8 százalékkal, 78,066 milliárd euróra növelte értékesítési árbevételét. Működési eredménye (EBIT) 36 százalékkal, 4,9 milliárd euróra […]