Ismét eladó a Telekom Srbija

szerb-dinarIsmét eladó a Telekom Srbija szerb távközlési vállalat, az ajánlatokat augusztus másodikáig lehet megtenni – olvasható a szerbiai privatizációs ügynökség honlapján. A vállalatot 1997-ben – Slobodan Milosevic elnöksége idején – részben már privatizálták, huszonkilenc százalékát az olasz Stet, húsz százalékát pedig a görög OTE vásárolta meg. Az üzletrészeket a Zoran Djindjic vezette kormány visszavásárolta. A szerb kormány 2011-ben ismét nekifutott a cég értékesítésének. Egyedüli ajánlattevőként a Telekom Austria 1,1 milliárd eurót kínált a részvények ötvenegy százalékáért, Belgrád azonban 1,4 milliárdot kért, így nem született megállapodás.

Most a cég állami tulajdonban lévő 58,1 százalékát adnák el. A szakértők ismét az osztrák céget, és első alkalommal a német állami telefonszolgáltatót jelölik meg legesélyesebb pályázóként – írta kedden a Magyar Szó című újvidéki napilap. A felhívás szerint a vásárló lehet szerbiai vagy külföldi cég is, a várakozások szerint a tárgyalások akár egy évet is igénybe vehetnek. A 2014-as pénzügyi évben a Telekom Srbija tizenötmilliárd dinár (harminckilenc milliárd forint) nettó nyereséget ért el — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Toshiba televízióknak annyi Európában

vas júl 19 , 2015
A Toshiba megszünteti az európai piacra gyártott szórakoztató-elektronikai termékei, köztük televíziói gyártását és forgalmazását. Ezzel a lépéssel a vállalat folytatja az év elején megkezdett szerkezetátalakítását, amelynek keretében már beszüntette televízióinak forgalmazását az amerikai piacon. Európában a Toshiba márkajogai július elsejétől kezdve a tajvani Compal Electronics nevű vállalatot illetik meg, ugyanez […]
televízió