Irány Szaúd-Arábia

Szaud-ArabiaA gépjárműipari informatikai fejlesztések és a mérnöki továbbképzés területén működne együtt a magyarokkal Szaúd-Arábia; a javaslatot a múlt héten Budapesten tárgyaló, a közlekedési miniszter vezette szaúd-arábiai delegáció tette – közölte a Nemzeti Innovációs Hivatal kül- és belkapcsolati elnökhelyettese az MTI-vel. Korányi László elmondta, a delegáció a magyarországi közlekedési kutatás-fejlesztés és innováció területén zajló újításokról tájékozódott a NIH-ben. Kiemelte: Jobarah bin Eid Al-Suraisry közlekedési miniszter megbízta Hathlool Al-Hathlool közutakért felelős miniszter-helyettest a részletek kidolgozásával.

A szaúdi közlekedési miniszter vezette delegáció egy olyan workshopon vett részt, ahol öt magyarországi kutatóhely, illetve cég mutatkozott be innovatív járműipari termékekkel, fejlesztésekkel. A NIH tájékoztatása szerint az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kara, a Magyar Repüléstechnikai Klaszter, az elektromos buszok témakörében az Evopro Informatikai és Automatizálási Kft., az intelligens autódiagnosztika és autóbiztonsági szolgáltatások témában pedig a Vemoco Telematics Kft. mutatta be fejlesztéseit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A többség azt gondolja, hogy nem válhat a hackerek célpontjává

sze okt 1 , 2014
A Kaspersky Lab és a B2B International által végzett közvélemény-kutatás szerint a válaszadóknak csupán kis hányada van tisztában a közösségi hálózatok aktív használatával járó kockázatokkal. A legnagyobb veszélynek azok vannak kitéve, akik mobil eszközök segítségével látogatják a közösségi oldalakat. A kutatás megállapította, hogy a közösségi hálózatokon folyó kommunikáció az egyik […]